Η κουζίνα του διαβόλου

[ παρουσίαση ]

Υπάρχουν γεύσεις που απολαμβάνεις μέχρι θανάτου: Μπλε αστακός ψημένος στη χόβολη με δεντρολίβανο και απόσταγμα από φραγκοστάφυλα. Πάπια "apicius" ψητή με μέλι και μπαχαρικά, συνοδευμένη από άγρια λαχανικά. Κενέλ λούτσου Αικατερίνη των Μεδίκων. Σκαλοπίνια από μοσχαρίσια νεφρά και πιτάκια από ξινόμηλο. Τρούφα καραμελωμένη με ανθό θυμαριού και λιωμένη κρέμα σοκολάτα. Μπισκότο με σοκολάτα Ισημερινού και παγωτό πράσινο τσάι.

Μια σκιά θανάτου πέφτει τα τελευταία χρόνια πάνω από το εστιατόριο τριών αστέρων Γαλάζιος Φασιανός. Τριάντα έξι λάτρεις της καλής κουζίνας πέθαναν μυστηριωδώς αφού δοκίμασαν το μενού "ντεγκουστασιόν". Ο αστυνόμος Λεγκράν και ο φίλος του γιατρός Οτερίβ διεισδύουν στα άδυτα του εστιατορίου και στην τέχνη του διάσημου σεφ του, Εντμόντ Μπουλόν.

Μια τέχνη που παντρεύει την εμπειρία και την έμπνευση, την απλότητα και την τελειότητα. Και ένα σπάνιο βιβλίο με συνταγές μεσαιωνικής μαγειρικής, ειδική παραγγελία της Αικατερίνης των Μεδίκων για να εξοντώσει κάποιους αντιπάλους της με τον πλέον γευστικό τρόπο. Οι δύο άντρες μπλέκονται σε μία δηλητηριώδη παράδοση μαγειρικής και φόνων που διατρέχει τους αιώνες.
__________________________________
Alain Germain: "Η κουζίνα του διαβόλου" - μετάφραση: Αγλαΐα Κατράκη

ISBN 978-960-04-3880-2 σελ. 360 - τιμή 15,07 ευρώ - έκδοση Ιουλίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...