Η Μαφία στις πέντε ηπείρους

[ παρουσίαση ]

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Φραντσέσκο Φορτζιόνε Η ΜΑΦΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΟΥΣ - Πώς η Ντράνγκετα, η Κόζα Νόστρα και η Καμόρα κατέκτησαν τον κόσμο

την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010, στις 8:00 μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)
Θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και ο μεταφραστής του βιβλίου Γιάννης Η. Παππάς.
Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σχεδόν σε κα
θημερινή βάση εφημερίδες και τηλεόραση γνωστοποιούν επιχειρήσεις κατά της Μαφίας που καταλήγουν σε συλλήψεις. Κατά βάθος, σκεφτόμαστε ότι είναι ιστορίες που δεν αγγίζουν την πραγματική ζωή. Και όμως, πίσω από αυτές τις επιχειρήσεις υπάρχει μια πραγματικότητα: έμποροι ναρκωτικών της Ντράνγκετα μεταφέρουν τόνους κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική και αγοράζουν εμπορικά πλοία σαν να ήταν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα· μαφιόζοι που έχουν καταδικαστεί στην Ιταλία ή καταζητούνται ζουν σαν επιχειρηματίες «προστατευμένοι» στη Νότια Αφρική· στη Γερμανία, το εμπόριο ναρκωτικών των τελευταίων είκοσι χρόνων είχε ως βάση καλαβρέζικες πιτσαρίες.

Το ετήσιο εισόδημα της Ντράνγκετα, της Κόζα Νόστρα και της Καμόρα ξεπερνά το ΑΕΠ τριών μικρών ευρωπαϊκών κρατών και σχεδόν το 10% του ενεργού πληθυσμού της Νότιας Ιταλίας εργάζεται στη «βιομηχανία της Μαφίας». Ποιο είναι όμως το όριο ανάμεσα στην καθαρή οικονομία και το οικονομικό έγκλημα; Πού έχει φτάσει η ανάπτυξη και η εξάπλωση των οργανώσεων της ιταλικής Μαφίας ανά τον κόσμο;

Σε αυτά τα ερωτήματα ο Φραντσέσκο Φορτζιόνε δίνει απαντήσεις, αποκαλύπτοντας τα κύρια σχέδια οικονομικού «αποικισμού» της Μαφίας. Για πρώτη φορά δημοσιεύονται χάρτες με την εξάπλωση των μαφιόζικων οικογενειών στον κόσμο και με τις «διαδρομές» των ναρκωτικών. Ένα μοναδικό εργαλείο που μας δίνει τις διαστάσεις αυτής της «απειθάρχητης οικονομίας» που μολύνει τον κόσμο περισσότερο απ’ ό,τι μπορούμε να φανταστούμε.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Φραντσέσκο Φορτζιόνε γεννήθηκε στην Καλαβρία της Ιταλίας, το 1960.

Από τον Νοέμβριο του 2006 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2008 ήταν πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Μαφίας. Από το 2008 διδάσκει Ιστορία και Κοινωνιολογία των Εγκληματικών Οργανώσεων στο Πανεπιστήμιο της Λ’ Άκουιλα.

Ως δημοσιογράφος έχει γράψει τρία βιβλία σχετικά με την ιταλική Μαφία.

_______________________________
Φραντσέσκο Φορτζιόνε: "Η Μαφία στις πέντε ηπείρους"

ISBN 978-960-455-992-3 - σελ. 424 - τιμή 16,50 ευρώ - έκδοση Νοεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...