Ματωμένος κόμπος

Μια σκοτεινή νύχτα του 1573, ένα πλοίο-φάντασμα, το Μαύρο Καράβι, με το οποίο συνδέονται μυστικές αποστολές των Ιησουϊτών, αποβιβάζει στις ισπανικές ακτές το μυστικό του φορτίο από το Περού.

Δύο αιώνες αργότερα, το 1780, το συμβάν εκείνο θα σημαδέψει μοιραία τη ζωή του στρατιωτικού μηχανικού Σεμπαστιάν δε Φονσέκα και της πριγκίπισσας των Ίνκα, Ουμίνα.

Οι δυο τους θα βρεθούν μπλεγμένοι σε έναν κυκεώνα δολοπλοκιών που ξετυλίγεται έως τις Άνδεις, θα αναζητήσουν τη Χαμένη Πόλη της Βιλκαμπάμπα και τα αμύθητα πλούτη των Ίνκας.

Το Ματωμένος Κόμπος δένει αριστοτεχνικά τα καλύτερα στοιχεία του ιστορικού μυθιστορήματος και του μυθιστορήματος περιπέτειας, υπερκεράζοντας κατά τρόπο εντυπωσιακό και τις δύο αυτές λογοτεχνικές κατηγορίες, για να αποτίσει με θέρμη έναν ειλικρινή φόρο τιμής στον πολιτισμό των Άνδεων.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα


Ο Αγουστίν Σάντσεθ Βιδάλ είναι καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης (κινηματογράφος και άλλα οπτικοακουστικά μέσα) στο Πανεπιστήμιο της Θαραγόθα, όπου παλιότερα ασχολήθηκε με τη διδασκαλία και την έρευνα στον κλάδο της ισπανικής λογοτεχνίας.

Ως επισκέπτης καθηγητής έχει προσκληθεί σε διάφορα αμερικανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, όπως στο Πρίνστον και στη Ναντέρ.

Με την ιδιότητα του σεναριογράφου τηλεοπτικών και κινηματογραφικών έργων, έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Κάρλος Σάουρα.

Από τα πενήντα και πλέον βιβλία του με θέμα τη λογοτεχνία, την τέχνη και τον κινηματογράφο, αξίζει να αναφερθούμε στο "Μπουνιουέλ, Λόρκα, Νταλί: Το ατέλειωτο αίνιγμα" για το οποίο το 1988 τιμήθηκε με το βραβείο ESPEJO DE ESPANA.

To 2005 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο "Το Αντικλείδι", το οποίο κυκλοφόρησε σε πολλές χώρες.
____________________________________________________________
Αγουστίν Σάντσεθ Βιδάλ: "Ματωμένος κόμπος" - μετάφραση: Θεοδώρα Δαρβίρη

ISBN 978-960-453-620-7 - σελ. 624 - τιμή 22,00 ευρώ - έκδοση Σεπτεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...