Το ευαγγέλιο του σατανά

[ παρουσίαση ]

1348, μοναστήρι του Μπολτσάνο, βόρεια Ιταλία. Η επιδημία της πανούκλας έχει αφανίσει ολόκληρες πόλεις. Υπάρχει όμως ένα Θηρίο, πιο δυνατό από την αρρώστια: Καλέμπ ο Ταξιδευτής. Ο Άρπαγας ψυχών. Ο ιππότης του Κάτω Κόσμου. Το απελευθέρωσαν εν αγνοία τους οι μοναχές τη νύχτα που περισυνέλεξαν μια ημιθανή, φριχτά βασανισμένη, ηλικιωμένη γυναίκα από το τάγμα των Ασκητριών της Παναγίας του Τσερβίνο.

Η Παναγία του Τσερβίνο στέγαζε τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη απαγορευμένων έργων της χριστιανοσύνης. Η Ασκήτρια μετέφερε ένα πανάρχαιο χειρόγραφο που λέγεται ότι είχε γραφτεί από τον ίδιο το Σατανά και διηγείτο τι πραγματικά συνέβη την ημέρα που ο Ιησούς πέθανε πάνω στο Σταυρό. Δεκατρείς νύχτες. Δεκατρείς τελετουργικοί φόνοι. Δεκατρείς μοναχές σταυρωμένες. Η μητέρα Ιζόλδη, ηγουμένη στο μοναστήρι του Μπολτσάνο, χτίζεται ζωντανή, για να μην πέσει στα χέρια του Καλέμπ το απόκρυφο αυτό ευαγγέλιο.

2006, κομητεία του Χάτιεσμπουργκ, Μέιν. Η ειδική πράκτορας Mαρί Παρκς, προφάιλερ του FBI, προικισμένη με μεταφυσικές ικανότητες, αναλαμβάνει την υπόθεση τεσσάρων αγνοούμενων γυναικών, οι οποίες τελικά ανακαλύπτονται σταυρωμένες στο βάθος μιας κρύπτης. Δολοφόνος, ένας μοναχός στιγματισμένος με το σημάδι του Διαβόλου.

Λίγες μέρες αργότερα, στο Βατικανό, ο καρδινάλιος Όσκαρ Καμάνο, προϊστάμενος της πανίσχυρης αδελφότητας των Θαυμάτων, πληροφορείται ότι οι τέσσερις δολοφονημένες γυναίκες στο Μέιν είναι οι μοναχές που είχαν μεταβεί μυστικά, με δική του εντολή, στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ερευνήσουν μια σειρά ύποπτων δολοφονιών στο εκεί τάγμα των Ασκητριών. Ανήσυχος για τις εξελίξεις, στέλνει στην περιοχή τον κορυφαίο εξορκιστή της αδελφότητας, τον πατέρα Κάρτσο. Εκείνος θα συνεργαστεί με την πράκτορα του FBI για να διαλευκάνουν την υπόθεση και να εντοπίσουν το Ευαγγέλιο του Σατανά που αγνοείται εδώ και έξι αιώνες.

Ένα εντυπωσιακό αποκρυφιστικό θρίλερ από τη Γαλλία, που παραπέμπει στη Σιωπή των Αμνών και τον Εξορκιστή.
________________________________
Patrick Graham: "Το ευαγγέλιο του σατανά"

ISBN 960-04-3708-4 - σελ. 552 - τιμή 22,10 ευρώ - έκδοση Ιουλίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...