Η πύλη της κόλασης

[ παρουσίαση ]

Ύστερα από μια ανταλλαγή πυροβολισμών στη Νάπολη, ο Ματέο βλέπει τη ζωή του να καταρρέει. Το αγοράκι του σκοτώνεται. Η γυναίκα του, η Τζουλιάνα, τον εγκαταλείπει. Ο ίδιος βυθίζεται στη μοναξιά και, τη μια νύχτα μετά την άλλη, μέσα στο άδειο ταξί του, περιφέρεται άσκοπα στους δρόμους της πόλης.

Κάποιο βράδυ όμως, παίρνει μια παράξενη πελάτισσα η οποία, για να πληρώσει την κούρσα, τον κερνάει ένα ποτό σ’ ένα μικροσκοπικό καφενείο. Εκεί, ο Ματέο θα γνωριστεί με τον καθηγητή Προβολόνε, άτομο ιδιόρρυθμο, πολυμαθές αλλά και εκκεντρικό, που έχει αλλόκοτες ιδέες για την ύπαρξη της Κόλασης. Και που ισχυρίζεται μάλιστα πως μπορεί κανείς να κατεβεί εκεί κάτω...

Ο Λοράν Γκοντέ πραγματεύεται το ζήτημα της απώλειας και αντιπαραθέτει στον θάνατο έναν από τους πιο δυνατούς μύθους της ιστορίας της ανθρωπότητας, την κάθοδο στον Άδη. Κινούμενο πότε στο φως και πότε στο σκοτάδι, συναρπάζοντας και αιχμαλωτίζοντας τον αναγνώστη, το καινούργιο του μυθιστόρημα μας μεταφέρει σ’ ένα ταξίδι, όπου ο χρόνος και το πεπρωμένο υποκύπτουν μπροστά στη θέληση να επανέλθει στη ζωή ένα αγαπημένο πλάσμα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα


Ο Λοράν Γκοντέ γεννήθηκε το 1972. Έχει γράψει θεατρικά έργα και μυθιστορήματα. Για το μυθιστόρημά του Κάτω από τον ήλιο του Νότου (2004, ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) τιμήθηκε με τη σημαντικότερη διάκριση στη Γαλλία το βραβείο Goncourt.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν επίσης: το μυθιστόρημά του Ο θάνατος του βασιλιά Τσονγκόρ, το οποίο έχει τιμηθεί με το βραβείο Goncourt των μαθητών Λυκείου 2002 και με το βραβείο των Γάλλων βιβλιοπωλών το 2003, και το μυθιστόρημά του Ελντοράντο.

Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και γνωρίζουν διεθνή επιτυχία.

______________________________________________
Λοράν Γκοντέ: "Η πύλη της κόλασης" - μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ, Εύη Σιούγγαρη

ISBN 978-960-455-642-7 - σελ. 208 - τιμή 13,00 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...