Ο Παράδεισος στην άλλη γωνία

[ παρουσίαση ]

Τι είναι ο Παράδεισος, πέρα από αυτό που λένε οι διάφορες θρησκείες; Μήπως η οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας, πιο δίκαιης και ελεύθερης; Ή, μήπως, η επιστροφή σε έναν κόσμο που δεν έχει ακόμα διαφθαρεί από τον δυτικό πολιτισμό; Σε αυτό το μυθιστόρημα, ο Μάριο Βάργκας Λιόσα αφηγείται τα τελευταία επεισόδια της ζωής δύο ανθρώπων.

Πρώτα, του ζωγράφου Πολ Γκογκέν, που εγκαταλείπει μια πλούσια και επιτυχημένη ζωή στη Γαλλία για να δραπετεύσει στην Πολυνησία, αναζητώντας το όνειρο ενός κόσμου έξω από συμβάσεις, μακριά από το συντηρητισμό της Ευρώπης.

Κατόπιν, της Φλόρα Τριστάν, μιας από τις πρώτες γυναίκες που αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα των γυναικών και των εργατών, σε μια Γαλλία ακόμα ανέτοιμη να δεχτεί τη φωνή της. Η Φλόρα Τριστάν είναι η γιαγιά του Πολ Γκογκέν. Τι άλλο κοινό, όμως, είχαν αυτοί οι δύο άνθρωποι; Πόσο η «τρέλα» του ενός ακουμπούσε την «τρέλα» της άλλης;

Σε αυτό το γοητευτικό ταξίδι μας παρασύρει ο Παράδεισος, μέσα από μια διαρκή περιπλάνηση σε τόπους (Γαλλία, Περού, Ταϊτή, Μαρκήσιοι Νήσοι), χρόνους, γεγονότα και πρόσωπα.

Διαβάστε επίσης του ιδίου (με βιογραφικό του συγγραφέα):

"Η πόλη και τα σκυλιά" , "Ο άνθρωπος που έλεγε ιστορίες" , "Το παλιοκόριτσο" , "Νόμπελ Λογοτεχνίας 2010"
__________________________________
Μάριο Βάργκας Λιόσα: "Ο Παράδεισος στην άλλη γωνία"

ISBN 960-03-4147-8 - σελ. 432 - τιμή 22,00 ευρώ - έκδοση Μαρτίου 2006

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...