Oscar Wilde - Είμαι ο έρωτας που δεν τολμά να πει το όνομά του

[ παρουσίαση ]

Η ομοφυλοφιλία όμως απαγορεύεται να περιφέρεται ελεύθερα στα σαλόνια των ευυπόληπτων κυρίων. Είναι φοβισμένη, ντροπιασμένη, βασανισμένη φριχτά κάτω από τα σφιχτά κολάρα, τις στενές επωμίδες, τα σταυρωτά κουμπωμένα σακάκια και τα καλογυαλισμένα παπούτσια τους.

Η ομοφυλοφιλική αγάπη είναι καταπιεσμένη, εγκλωβισμένη στα σώματα, δειλή, τρομαγμένη και άτολμη να βγει στο φως της ημέρας. Γλιστράει τις νύχτες στους κακόφημους δρόμους για να ανταμώσει το χαμένο της πρόσωπο. Ο Ρόμπυ, άλλοτε εραστής του Ουάιλντ, εγκαταλειμμένος ύστερα στην απόρριψή του, διαισθάνεται πως έρχεται ο αντικαταστάτης στην καρδιά και το προσκεφάλι του ποιητή, αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτό. Εξακολουθεί να τον θαυμάζει, αλλά συγχρόνως ζηλεύει τους έρωτές του που διαδέχονται ο ένας τον άλλον όπως τα οράματα του οπιομανή Μπλέηκ.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Σάσσα Αλεξάνδρα Γεωργία Πούλκου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σπούδασε Νομικά και Φιλοσοφία στο Παν/μιο Αθηνών και Θέατρο στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Απέκτησε PhD στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο από το Παν/μιο της Μασσαλίας (Université de Provence), στην Γαλλία.

Έχει βραβευθεί στην ποίηση και στη συγγραφή θεατρικού έργου. Έγραψε κριτικές θεάτρου στον ημερήσιο Τύπο. Μετέφρασε από τη γαλλική γλώσσα το μυθιστόρημα του βραβευμένου με Goncourt συγγραφέα Yann Moix, Anissa Corto, με τον ελληνικό τίτλο «Λιποτάκτης του Έρωτα», για τις Εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική.

Το 1998 εξέδωσε το δοκίμιο «Το κράτος είναι μέσα μου», που αφορά στην πνευματική δημιουργία, με πρόλογο του Βασίλη Αλεξάκη, στις Εκδόσεις Συλλογές Αργ. Βουρνά. Το 2005 εξέδωσε το μυθιστορηματικό δοκίμιο «Bryan Ferry... Oh My Love...», στην Ελλάδα (Συλλογές) στην Αμερική και την Αγγλία (Wasteland Press). Το 2006 εκδίδει το «Bryan Ferry, The Blue Avalon Affair», στην Αμερική και την Αγγλία (Wasteland Press).
______________________________________________
Σάσσα Αλεξάνδρα Γεωργία Πούλκου: "Oscar Wilde - Είμαι ο έρωτας που δεν τολμά να πει το όνομά του"

ISBN 978-960-221-454-1 - σελ. 119 - τιμή 10,00 ευρώ - έκδοση Οκτωβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...