Χωρίς αντίο


Ελλάδα 1936. Ο Άγγλος διπλωμάτης Χιου και η σύζυγός του μετατίθενται στην Αθήνα. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, η μαγευτική ζωή της πρωτεύουσας συγκινεί τον Χιου, όχι όμως και τη δυναμική, αντισυμβατική του γυναίκα. Η Έβενλυ δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στον νέο τρόπο ζωής με τα ατελείωτα πάρτι και τις κοινωνικές εκδηλώσεις και αισθάνεται ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Επαγγελματικοί λόγοι θα οδηγήσουν το ζευγάρι στην Κρήτη και θα τους φέρουν πιο κοντά στο παρελθόν της οικογένειας του Χιου. Η Έβενλυ ερωτεύεται τον τόπο και τους κατοίκους του, κι ενώ ο Χιου θα επιστρέψει στα καθήκοντά του στην πρωτεύουσα, εκείνη αποφασίζει να παραμείνει στο νησί και να επιδιορθώσει το ετοιμόρροπο σπίτι τους.

Δειλά-δειλά θα έρθει σε επαφή με τους ντόπιους και θα καταφέρει με τον καιρό να κερδίσει τη συμπάθειά τους και τη φιλία τους. Η Ανθή και ο Χρήστος θα γίνουν οι πολύτιμοι σύμμαχοί της σ’ αυτή τη νέα ζωή.

Τα σκούρα σύννεφα του πολέμου, όμως, πυκνώνουν έντονα στον ορίζοντα και το νησί μέλλει σύντομα να μετατραπεί σε πεδίο μάχης, βίας και αιματοχυσίας. Για την Έβενλυ, τους φίλους της και την οικογένειά της, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία της ζωής τους.
_________________________________
Reid Brenda: "Χωρίς αντίο"

ISBN 978-960-364-426-2 - σελ. 496 - τιμή ευρώ - έκδοση 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...