Θρυμματισμένο γυαλί

Η ιστορία ενός νεαρού στην Κύπρο τη δεκαετία του ’50, τότε που οι προσπάθειες Ένωσης του νησιού με την Ελλάδα και αποτίναξης της βρετανικής επικυριαρχίας θα οδηγήσουν σε ένοπλο αγώνα.

Και κάπου εκεί, ο έρωτας, πανταχού παρών, να θέτει προσωπικά διλήμματα και να πρωταγωνιστεί στη ζωή του…

Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, στην Κύπρο, όταν οι καρδιές και τα βλέμματα όλων των Ελληνοκυπρίων είναι στραμμένα στις προσπάθειες Ένωσης του νησιού με την Ελλάδα, ένας νεαρός, ο Νικηφόρος, θα βρεθεί μπροστά στις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής του.

Μεγαλωμένος σε ένα αστικό περιβάλλον, θα συναναστραφεί τις κορυφαίες πνευματικές μορφές του τόπου του και θα αρχίσει να διαμορφώνει πολιτική σκέψη.

Παράλληλα, ο έρωτας, που έχει χτυπήσει από νωρίς την πόρτα του, θα τον κάνει να γνωρίσει την όμορφη πλευρά της ζωής, για την οποία αξίζει κανείς να πολεμήσει, ακόμη κι αν αυτή κάποιες φορές μοιάζει με θρυμματισμένο γυαλί.

Όμως η κατάσταση στο νησί αγριεύει, με την αγγλική κατοχή να τίθεται διαρκώς υπό αμφισβήτηση και τις προσπάθειες αντίστασης των Κυπρίων να πυκνώνουν. Ο Νικηφόρος θα φύγει από το νησί και θα βρεθεί στην Αθήνα για σπουδές. Κι εκεί θα συναντήσει τους ανθρώπους που θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή του…
____________________________________
Νίνος Φένεκ Μικελίδης: "Θρυμματισμένο γυαλί"

ISBN 978-960-417-302-0 - σελ. 184 - τιμή 12,29 ευρώ - έκδοση Ιουνίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...