Οι πρώτες μέρες με το μωρό μου

[ παρουσίαση ]

Η τυπική ημέρα ενός νεογέννητου:

Ένα νεογέννητο περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του κοιμισμένο, αλλά σπάνια κοιμάται πάνω από τρεις συνεχόμενες ώρες, τουλάχιστον μέχρι τον πρώτο μήνα! Αν το βρέφος ξυπνάει συχνά, είναι επειδή θέλει να φάει. Έχει ανάγκη να τρέφεται τακτικά επειδή τα αποθέματά του δεν είναι επαρκή, κι αυτό γίνεται είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Τις πρώτες εβδομάδες καλό είναι να ακολουθήσετε το ρυθμό «ύπνος-θηλασμός» του παιδιού σας.

Μετά τον πρώτο θηλασμό το πρωί, για παράδειγμα, αν ξανακοιμηθείτε μαζί του, θα αυξήσετε την καθημερινή δόση του ύπνου σας, γιατί οι νύχτες σας θα είναι αναγκαστικά διακεκομμένες. Επωφεληθείτε από τη στιγμή της ημέρας που θα νιώθετε πιο ξεκούραστη –στο τέλος του πρωινού, στην αρχή του απογεύματος- και ανάμεσα σε δύο ξυπνήματα του παιδιού σας για να κάνετε τις εντελώς απαραίτητες δουλειές του σπιτιού, να το αλλάξετε –έξι φορές την ημέρα κατά μέσο όρο τους πρώτους μήνες-, να ετοιμάσετε το μπάνιο, τα μπιμπερό κλπ.

Ομοίως, για τον περίπατο, επιλέξτε την κατάλληλη ώρα για σας και για εκείνο. Με αυτό τον τρόπο θα ωφεληθείτε και οι δύο. Το τέλος της μέρας είναι αφιερωμένο στο μπάνιο ή στην καθαριότητα, και στην επιστροφή στην ηρεμία για να ετοιμάσετε τη «νύχτα». Τότε μπορείτε να βασιστείτε σε μια εξωτερική βοήθεια (σύζυγος, γονείς).

Ένα πρακτικό βιβλίο, απαραίτητο βοήθημα για τη νέα μαμά που γυρίζει στο σπίτι από το μαιευτήριο.

* 200 φωτογραφίες που δείχνουν βήμα βήμα και με κάθε λεπτομέρεια όλες τις κινήσεις που πρέπει να κάνετε για να φροντίσετε σωστά το μωράκι σας.

* Ένα βιβλίο όπου μπορείτε εύκολα να ανατρέχετε, με πολλές πρακτικές συμβουλές για τη διατροφή, την περιποίηση, το άλλαγμα, τα ρούχα, τον ύπνο, την υγιεινή, την ευεξία, τις εξόδους.

* Ένας αξιόπιστος οδηγός από τη LAROUSSE που θα καθησυχάσει τη νέα μητέρα και θα τη βοηθήσει να υποδεχθεί με ηρεμία το νέο μέλος τη οικογένειας.
____________________________________________________
ISBN 978-960-453-495-1 - σελ. 128 - τιμή 12,20 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...