Οδοιπορικό στο Κουρδιστάν

[ παρουσίαση ]

Ενέδρα στο πέρασμα του Τίγρη, ατέλειωτες πορείες στα βουνά του Κουρδιστάν αντιμετωπίζοντας τους Τούρκους πιλότους και τους "κόντρας" του Μπαρζανί.

Συζητήσεις με τους Κούρδους στρατιωτικούς ηγέτες στα φαράγγια του Ζαπ κάτω από τα συνεχή πυρά της τουρκικής Αεροπορίας. Αστραπιαία διαφυγή με τζιπ μέσα από τις εχθρικές γραμμές.

Ο Πάνος Πικραμένος μοιράζεται τη μοίρα μιας μονάδας ανταρτών του ΡΚΚ, χάνεται από τον πολιτισμό και φθάνει στο κέντρο της κουρδικής αντίστασης στα βουνά του Ζαπ. Είναι οι πρώτοι δυτικοί που κάνουν αυτό το ριψοκίνδυνο και εξαντλητικό ταξίδι περπατώντας για βδομάδες μέσα σε χιόνια και λάσπες στα πανάρχαια μονοπάτια των κουρδικών βουνών, κάτω από τα πυρά των Τούρκων κατακτητών και των συνεργατών τους. Πολλοί από τους αντάρτες που συνόδεψαν τους Έλληνες στο επικίνδυνο ταξίδι τους δεν είναι πια στη ζωή... Ένα ταξίδι που ξεφεύγει από τα όρια ενός συνήθους πολεμικού ρεπορτάζ προσφέρει στους Έλληνες αναγνώστες την ευκαιρία να καταλάβουν τη φύση αυτού του "άγνωστου-γνωστού πολέμου".

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Πάνος Πικραμένος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Αυστρία και από το 1986 ζει μόνιμα στην Ελλάδα. Είναι δημοσιογράφος.

Έχει μεταφράσει αρκετά βιβλία και δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα στον ελληνικό και ξένο Τύπο. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το κουρδικό ζήτημα. Το "Οδοιπορικό στο Κουρδιστάν" είναι η πρώτη συγγραφική του προσπάθεια, αποτέλεσμα ενός ταξιδιού που έγινε τον Απρίλιο του 1997, στο αρχηγείο του PKK στα βουνά Ζαπ.
__________________________________
Πάνος Πικραμένος: "Οδοιπορικό στο Κουρδιστάν"

ISBN 978-960-7882-04-2 - σελ. 192 - τιμή 10,68 ευρώ - έκδοση 1998

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...