Otto Scorzeny - Ο Καταδρομέας - Φάντασμα των Ναζί

Ο Ότο Σκορτσένυ, κατά τους Δυτικούς Συμμάχους ο "πιο επικίνδυνος άνθρωπος στην Ευρώπη", ήταν ο πατέρας των Γερμανών καταδρομέων.

Ένας άνθρωπος ατρόμητος, με εξαίρετες προσωπικές ικανότητες, θάρρος και τόλμη απαράμιλλα και αταλάντευτη πίστη στα ιδανικά του, πέτυχε να δημιουργήσει τον δικό του θρύλο, τόσο στα πεδία των μαχών όσο και -κυρίως- με τις επιχειρήσεις ανορθόδοξου πολέμου, των οποίων υπήρξε πρωτοπόρος.

Ο άνθρωπος που ο Χίτλερ χρησιμοποιούσε για όλες τις "δύσκολες" αποστολές, κατόρθωσε να αφήσει την σφραγίδα του με την μοναδική ικανότητά του στον σχεδιασμό και την διεύθυνση των επιχειρήσεων, αλλά και στην ευκολία με την οποία προσαρμοζόταν στις εκάστοτε καταστάσεις.

Παρακολουθήστε την πορεία του Σκορτσένυ από τα πρώτα βήματά του στα Waffen-SS μέχρι τις μεγάλες επιτυχίες τού Γκραν Σάσσο και της Βουδαπέστης, και από την απέλπιδα άμυνα στην Γερμανία έως και τη σύλληψή του από τους Αμερικανούς.

Διαβάστε επίσης του ιδίου:


"SA Τάγματα Εφόδου - Η Εμπροσθοφυλακή του Ναζισμού"


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Πάνος Γιαννάκαινας σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών. Στη συνέχεια παρακολούθησε διαλέξεις σε πανεπιστήμια της Αγγλίας και της Γερμανίας.

Έζησε αρκετά χρόνια στο εξωτερικό (Πολωνία) και ταξίδεψε σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, την Ρωσία και αρκετές πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες (Λευκορωσία, Ουκρανία, Εσθονία, Λιθουανία και Λετονία), με σκοπό -μεταξύ άλλων- την έρευνα πάνω σε θέματα ιστορίας του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Έχει γράψει πάμπολλα βιβλία και άρθρα, αρκετά από τα οποία βραβεύτηκαν κατ' επανάληψη. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα στον περιοδικό Τύπο αλλά και σε εφημερίδες, ενώ στο παρελθόν υπήρξε βασικός εισηγητής σε εσπερίδες και σεμινάρια σχετικά με την ιστορία του Ανατολικού Μετώπου την περίοδο 1941 - 1945.

Επίσης, εργάστηκε ως επιμελητής κειμένων και συντάκτης σε πολλά ειδησεογραφικά sites και έντυπες εφημερίδες. Οι βιβλιοκριτικές του έχουν αποσπάσει θετικά σχόλια από πλήθος αναγνωστών και εκδοτικών οίκων.
_____________________________________
Πάνος Γιαννάκαινας: "Otto Scorzeny - Ο Καταδρομέας - Φάντασμα των Ναζί"

ISBN 977-179-064-806-2/01 - σελ. 100 - τιμή 6,90 ευρώ - έκδοση Νοεμβρίου 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...