Οι άρχοντες του Βορρά

[ παρουσίαση ]

Το τρίτο μέρος της σειράς «Σαξονικά Χρονικά»

Το Ουέσεξ έχει απελευθερωθεί από τους Βίκινγκς. Ο Σάξονας πολεμιστής Ούτρεντ, που βοήθησε τον Άλφρεντ να κερδίσει τον πόλεμο, είναι απογοητευμένος από την αγνωμοσύνη του βασιλιά και τη θρησκοληψία του. Φεύγει από το Ουέσεξ με προορισμό το βορρά, ζητώντας να εκδικηθεί το θάνατο του θετού πατέρα του και να σώσει την ετεροθαλή αδερφή του που έχει πέσει στα χέρια εισβολέων. Θα πρέπει να βρει τον παλιό εχθρό του, τον Κιάρταν, που έχει οχυρωθεί στο Ντάνολμ.

Στο βορρά επικρατεί χάος, αναρχία και φόβος. Ο μοναδικός σύμμαχος του Ούτρεντ είναι η Χιλντ, μια μοναχή που έχει αποποιηθεί την ιδιότητά της, ενώ όλες τις ελπίδες του τις εναποθέτει στο ξίφος του, χάρη στο οποίο έχει αποκτήσει τη φήμη δεινού πολεμιστή. Θα χρειαστεί επίσης τη βοήθεια και άλλων πολεμιστών προκειμένου να επιτεθεί στο Ντάνολμ, γι’ αυτό και βρίσκει τον Γκούθρεντ, ένα Δανό άρχοντα του βορρά της Βρετανίας. Η σύγκρουση ανάμεσα στην ομάδα του Ούτρεντ και το στρατό των Δανών θα είναι αμείλικτη και ανελέητη, και θα σημάνει μια νέα αρχή για τη Νορθουμβρία.

«Ο Μπέρναρντ Κόρνγουελ είναι ίσως ο μεγαλύτερος συγγραφέας ιστορικών μυθιστορημάτων σήμερα.» - WASHINGTON POST

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Μπέρναρντ Κόρνγουελ γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στο Έσεξ. Εργάστηκε στο BBC ως παραγωγός στην εκπομπή Nationwide και ως διευθυντής του Τμήματος Τρεχουσών Υποθέσεων στη Βόρεια Ιρλανδία.

Το 1979 εγκαταστάθηκε στην Αμερική, όπου και ζει μέχρι σήμερα με τη γυναίκα του, κι έχει αφοσιωθεί στη συγγραφή. Έχει γράψει μια σειρά μυθιστορημάτων για την περίοδο των Ναπολεόντειων Πολέμων, τα οποία έχουν πουλήσει περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα σε εννέα γλώσσες και έχουν γυριστεί σε σειρά για την τηλεόραση με χιλιάδες φανατικούς τηλεθεατές.

Το «Οι άρχοντες του Βορρά» είναι το τρίτο βιβλίο της σειράς με τον τίτλο «Σαξονικά Χρονικά», ενώ κυκλοφορούν και τα δύο πρώτα: «Το τελευταίο Βασίλειο» και «Ο Χλομός Καβαλάρης».

Από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί επίσης η «Τριλογία του Εκατονταετούς Πολέμου» (Οι καβαλάρηδες της σκιάς, Οι τοξότες της πίστης και Οι αιρετικοί»), καθώς και η «Τριλογία του Βασιλιά Αρθούρου» (Ο βασιλιάς του χειμώνα, Ο εχθρός του Θεού και Εξκάλιμπερ).
________________________________________________
Μπέρναρντ Κόρνγουελ: "Οι άρχοντες του Βορρά" - μετάφραση: Νίκος Γ. Παπαδάκης

ISBN 978-960-453-625-2 - σελ. 464 - τιμή 18,80 ευρώ - πρώτη έκδοση Νοέμβριος 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...