Άγιο έγκλημα στην Αθωνική Πολιτεία

[ παρουσίαση ]

Ο μοναχός Χρυσόστομος βγαίνει έντρομος από τον ναό της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου στο Άγιο Όρος. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε συνοδεύσει κάποιους επισκέπτες μέσα στον ναό για να τους δείξει τον πολυτιμότερο θησαυρό της μονής: ένα κουτί όπου μέσα φυλάσσονταν χρυσός, λιβάνι και σμύρνα, τα τρία δώρα που προσέφεραν οι Μάγοι στον νεογέννητο Ιησού. Αυτός ο μοναδικός θησαυρός, που βρισκόταν στο μοναστήρι από τον 13ο αιώνα, έκανε φτερά, βυθίζοντας τους μοναχούς στην απόγνωση.

Τέσσερις άνθρωποι, οι καλύτεροι στο είδος τους, δύο βετεράνοι αστυνομικοί, μία ιστορικός εξειδικευμένη στους θησαυρούς του Αγίου Όρους και ένας εγκληματολόγος αυθεντία στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, επιστρατεύονται για να λύσουν το μυστήριο της κλοπής που συγκλονίζει την Εκκλησία. Η ετερόκλητη αυτή ομάδα με έδρα την Θεσσαλονίκη δρα με άκρα μυστικότητα προκειμένου να διαλευκανθεί αυτή η τόσο σημαντική υπόθεση χωρίς να ξεσπάσει σκάνδαλο. Ο μόνος τρόπος για να φτάσουν στην αλήθεια είναι να εισχωρήσουν στην μονή του Αγίου Παύλου.

Έτσι, ο Άγγελος Νούσιας, ένας εκ των αστυνομικών, κυνικός και πολέμιος της Εκκλησίας για προσωπικούς λόγους, αναγκάζεται να μπει στο μοναστήρι ως δόκιμος μοναχός για να διερευνήσει εκ των έσω την υπόθεση. Μέσα στο μοναστήρι ο Άγγελος γνωρίζει τους μοναχούς, ανακαλύπτει τα μυστικά, τις ίντριγκες και τα πάθη τους και συνειδητοποιεί ότι πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Κι εεκεί που νομίζει ότι έχει φθάσει κοντά στην λύση του μυστηρίου, ένας φόνος ανατρέπει τα πάντα και θέτει ακόμη και την ίδια του την ζωή σε κίνδυνο.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Αθηνά Μπασιούκα γεννήθηκε το 1982 και ζει μόνιμα στο Βόλο.

Στην ηλικία των 17 ετών κατάφερε να μπει στη Βουλή των Εφήβων, χάρη σε μια εργασία που ξεχώρισε ανάμεσα σε 20.000 άλλες. Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολείται με τη φωτογραφία. Πρόσφατα παρουσίασε την πρώτη της ολοκληρωμένη δουλειά σε μια προσωπική έκθεση στην οποία συνδύασε εικόνα και κείμενο.

Αυτή την εποχή αρθρογραφεί σε μια εφημερίδα της περιοχής της. Παράλληλα συνεχίζει τις σπουδές της στο Tμήμα Μηχανικών Η/Υ, Tηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ασχολείται με το web design.

«Ο Φόνος Είναι μια Εύκολη Υπόθεση»
είναι το πρώτο της αστυνομικό μυθιστόρημα. Πληροφορίες για την ίδια αλλά και για τη δουλειά της μπορείτε να βρείτε στο site της, www.lathos.gr.
_________________________________
Αθηνά Μπασιούκα: "Άγιο έγκλημα ατην Αθωνική Πολιτεία"

ISBN 960-691-640-5 - σελ. 188 - τιμή 11,90 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...