Σπαρτιάτες - Οι 300 του Λεωνίδα και το μεγαλείο των Λακεδαιμονίων

[ παρουσίαση ]

Τον 10ο αιώνα π.Χ. τέσσερις κώμες στην κοιλάδα του Ευρώτα, που αργότερα έγιναν πέντε, ενώθηκαν και σχημάτισαν μία πόλη που έφερε το ίδιο όνομα με την πρωτεύουσα του μυθικού Μενέλαου. Την Σπάρτη.

Από μία αρχικά ασήμαντη δωρική πόλη στα νότια της Πελοποννήσου, η Σπάρτη κατέληξε μετά από αιώνες αδιάκοπων αγώνων και ακατάπαυστων πολεμικών επιχειρήσεων, να καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη δύναμη του ελληνικού κόσμου. Στην πρώτη γραμμή αυτής της ανόδου, βρισκόταν οι περίφημοι Σπαρτιάτες πολεμιστές, οι καλύτεροι που γνώρισε ποτέ ο κόσμος.

Διαβάστε για την εκπαίδευση που παρήγαγε τους τρομερούς οπλίτες που μόνο με την παρουσία τους έσπερναν τον τρόμο στους αντιπάλους, Έλληνες και βάρβαρους. Μάθετε την στρατιωτική οργάνωση των Σπαρτιατών, τις τακτικές μάχης τους, τις μεθόδους στρατοπέδευσης και πορείας. Μάθετε ποιοι ήταν οι τρομεροί Όμοιοι που κατήγαγαν τις ενδοξότερες νίκες στην ιστορία του αρχαίου Ελληνισμού. Δείτε, σε εικονογραφήσεις υψηλής πιστότητας, τα όπλα και τις πανοπλίες των Λακεδαιμόνιων μαχητών.

Διαβάστε επίσης του ιδίου:

"Ιερός Λόχος - Η Ηγεμονία της Θήβας"

"Ρωμαϊκές Λεγεώνες - Η Ακατανίκητη Πολεμική Μηχανή"
________________________________
Γιώργος Ψαρουλάκης: "Σπαρτιάτες - Οι 300 του Λεωνίδα και το μεγαλείο των Λακεδαιμονίων"

ISBN 9771790648017/01 - σελ. 100 - τιμή 6,90 ευρώ - έκδοση Ιουνίου 2006

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...