Πατρίδα από βαμβάκι

[ παρουσίαση ]

Το μυθιστόρημα «Πατρίδα από βαμβάκι» διαδραματίζεται στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν και στη Θεσσαλονίκη από το 1949 έως το 1967. Ο ήρωας είναι ένας γιατρός που ακολουθεί τη μοίρα της αναγκαστικής πολιτικής προσφυγιάς μετά την ήττα του Δημοκρατικού Στρατού.

Το 1967 θα επιλέξει μια δεύτερη πολιτική προσφυγιά για να βρίσκεται πιο κοντά στην Ελλάδα. Στο τραίνο Τασκένδη - Μόσχα αναλογίζεται όλη τη μέχρι τότε διαδρομή του. Οράματα, διλήμματα, ενοχές, ιδεολογικές συγκρούσεις, ένας μοιραίος παράνομος έρωτας με μια Ρωσίδα κι ένα αναπάντεχο μυστικό που αποκαλύπτεται πολλές δεκαετίες αργότερα.

Ένα μυθιστόρημα για ένα κομμάτι του ελληνισμού που έζησε με τη ρετσινιά του αποδιοπομπαίου τράγου και βίωσε έως το κόκαλο την τραγικότητα της Ιστορίας. Ένα μυθιστόρημα για την απώλεια και τον αποχωρισμό.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Έλενα Χουζούρη γράφει ποίηση, δοκίμιο και κριτική λογοτεχνίας. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικές εκδόσεις και σε λογοτεχνικά περιοδικά. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στην ΕΡΤ (Ραδιόφωνο, Τηλεόραση) στον τομέα του πολιτισμού, με κύριο αντικείμενο το βιβλίο.

Επίσης συνεργάζεται με τη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ της εφημερίδας Ελευθεροτυπία. Ο «Σκοτεινός Βαρδάρης» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
_____________________________________________________
Έλενα Χουζούρη: "Πατρίδα από βαμβάκι"

ISBN 978-960-04-1019-5 - σελ. 376 - τιμή 17,00 ευρώ - έκδοση 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...