Φίλιππος ο Μακεδών - Η συναρπαστική ζωή του μεγάλου βασιλιά

[ παρουσίαση ]

Οι φήμες έλεγαν ότι ο Φίλιππος είχε γεννηθεί ανάποδα, κρατώντας στα χέρια του τον κοµμένο οµφάλιο λώρο του. Μάνα και γιος είχαν επιζήσει χάρη στις ικανότητες και στη φροντίδα του Νικόµαχου, του θεραπευτή της Αυλής. Μετά από αυτό, δεν ήταν καθόλου παράξενο που η βασίλισσα δεν έδειξε ποτέ ιδιαίτερη στοργή στο στερνοπαίδι της. Όλη της η αγάπη ξοδευόταν στον Περδίκκα, τον πιο ευάλωτο από τους γιους της. Ίσως το µητρικό της ένστικτο, αυτή η πανάρχαια δύναµη της φύσης, να της επέβαλλε να συµπαρασταθεί στον πιο αδύναμο.

Ο Φίλιππος δεν είχε φανερώσει ποτέ να νιώθει θλίψη για τον παραγκωνισµό του. Είχε µεγαλώσει θεωρώντας δεδοµένη την επιφυλακτικότητα της Ευρυδίκης απέναντί του…

Ένα συναρπαστικό περιπετειώδες μυθιστόρημα που αναπλάθει την μυθική ζωή του Φίλιππου, του ανθρώπου που δημιούργησε το ανίκητο βασίλειο της Μακεδονίας, αυτό που αργότερα θα γινόταν κυρίαρχο ως τα έσχατα βάθη της Ασίας.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χρήστος Μπόγας γεννήθηκε στις Σέρρες το 1969 όπου και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της
Βοστώνης στις Η.Π.Α. και απέκτησε το μεταπτυχιακό του στα Διεθνή Χρηματοοικονομικά, Λογιστικά, Επενδύσεις και Τραπεζικές Εργασίες από το Πανεπιστήμιο του Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εργάστηκε σε μεγάλους εγχώριους και ξένους χρηματοοικονομικούς οίκους, πριν να επιστρέψει στην γενέτειρα του όπου ζει και εργάζεται ως τακτικός καθηγητής στη Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας του Τμήματος Λογιστικής του τοπικού Τ.Ε.Ι.
________________________________________________
Χρήστος Μπογάς: "Φίλιππος ο Μακεδών - Η συναρπαστική ζωή του μεγάλου βασιλιά"

ISBN 978-960-536-412-0 - σελ. 624 - τιμή 20,70 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...