Τρεις ωκεανοί και μια θάλασσα

[ παρουσίαση ]

Κάπου στη δεκαετία του '60, ένα υπερωκεάνιο που ονομάζεται Νόστος διασχίζει τρεις ωκεανούς και μια θάλασσα για να ενώσει δυο πατρίδες.

Ένα επτάχρονο κορίτσι, που η μαμά του το φωνάζει "Μα", παίζει κουτσό στο κατάστρωμα, αφήνει πίσω του ένα κουτάκι -τη γη που ως τώρα ήταν το σπίτι της- για να πηδήξει στο επόμενο - την Πατρίδα της μητέρας και της γιαγιάς, και ταυτόχρονα το θέατρο του δράματος που ανάγκασε τις τρεις γυναίκες να επιστρέψουν.

Πίσω τους αφήνουν σύζυγο, πατέρα και μια μεγάλη υπόσχεση. Λίγο προτού γυρίσει ο αιώνας, η Μα, που τώρα έγινε Μαρία, αποφασίζει να εγκατασταθεί στον γενέθλιο τόπο της γιαγιάς της. Εκεί θα ξετυλιχθεί σιγά σιγά το νήμα που συνδέει τις ζωές των ανθρώπων της οικογένειάς της κλείνοντας κύκλους που ως τότε έμεναν ανοιχτοί.

Τρεις γυναίκες, δεμένες με έναν λώρο αδιάσπαστο, ταξιδεύουν σε εποχές και τόπους, ζουν τον έρωτα, τη φιλία, την εγκατάλειψη, τη λύτρωση, τη γέννηση, τον θάνατο -τον κύκλο της ζωής που επαναλαμβάνεται αέναα- για να αποδείξουν πως «η πιο γλυκιά πατρίδα είναι η καρδιά».
____________________________________
Έφη Βενιανάκη: "Τρεις ωκεανοί και μια θάλασσα"

ISBN 978-960-453-678-8 - σελ. 336 - τιμή 15,65 ευρώ - έκδοση Φεβρουαρίου 2010 (τελευταία ανατύπωση Μάιος 2010, 2η έκδοση, 5η χιλιάδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...