Πέρα από τη Ρωσία

Ο Μπράιαν Γκρόουβερ ήταν ένας νεαρός Άγγλος μηχανικός που διέθετε ό,τι θα μπορούσε να επιθυμήσει κάποιος: γοητεία, πλούτη και μόρφωση. Η μητέρα του ήθελε να παντρευτεί ένα καλό κορίτσι και να κάνει οικογένεια. Ο πατέρας του, πάλι, ήθελε να τον δει στο στρατό. Ο Μπράιαν, όμως, είχε άλλα όνειρα…

Το 1931 αποφάσισε να αναζητήσει την τύχη του στη Σοβιετική Ένωση του Στάλιν. Ήταν μια απόφαση που θα άλλαζε για πάντα τη ζωή του. Στη Μόσχα, στο θέατρο Μπολσόι, ο Μπράιαν γνώρισε μια όμορφη νοσοκόμα, την Ιλεάνα Πέτροβνα. Η συνάντηση αυτή έμελλε να είναι το ξεκίνημα μιας παθιασμένης ερωτικής σχέσης που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο.

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το «Πέρα από τη Ρωσία» είναι η αληθινή ιστορία ενός άντρα που, ενάντια σε κάθε φυσικό, πολιτικό και κοινωνικό εμπόδιο, είχε το θάρρος και την τόλμη να διασχίσει ολόκληρη την Ευρώπη για να σώσει τη γυναίκα που αγαπούσε.

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Ο Μπράϊαν Γκρόουβερ γεννήθηκε το 1901. Μετά τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ εργάστηκε σε πετρελαιοπηγές ως μηχανολόγος. Η δουλειά του τον οδήγησε στη Ρωσία, όπου το 1933 παντρεύτηκε την όμορφη νοσοκόμα Ιλεάνα Πέτροβνα. Μετά την επανασύνδεση τους, το 1938, μετακόμισαν σε ένα αγρόκτημα στη Νότια Αφρική. Η Ιλεάνα πέθανε το 1989 σε ηλικία 92 ετών, ο Μπράιαν λίγα χρόνια αργότερα.

Ο Τζιμ Ρίκαρντς γεννήθηκε το 1967. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Σήμερα ζει στο Λονδίνο και εργάζεται στο χώρο των εκδόσεων.
___________________________________________________
Μπράϊαν Γκρόουβερ (σε συνεργασία με τον Τζιμ Ρίκαρντς): "Πέρα από τη Ρωσία" - Μετάφραση: Φανή Πανταζή

ISBN 978-960-453-670-2 - σελ. 360 - τιμή 16,60 ευρώ - πρώτη έκδοση: Ιανουάριος 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...