Οι στρίγκλες

[ παρουσίαση ]

Βασίλεια σείονται έτοιμα να καταρρεύσουν και μαχαίρια αστράφτουν στον μαγικό Κόσμο του Δίσκου, καθώς η Γιαγιά Ουέδερουαξ και οι κολλητές της μάγισσες, η Νταντά Ογκ και η Μάγκρατ Σκορδού, ανακατεύονται με την πολιτική. Καμπούρηδες βασιλιάδες, χαμένα στέμματα και μεταμφιεσμένοι κληρονόμοι, καταιγίδες επί σκηνής, αλλά και ο πρώτος καταγεγραμμένος ανεφοδιασμός σε καύσιμα σκουπόξυλου εν πτήσει, όλα έχουν τη θέση τους στον Κόσμο του Δίσκου.

Και μέσα στη γενική ανακατωσούρα, οι τρεις στρίγκλες αδελφές μάχονται ενάντια στις πιο αντίξοες συνθήκες και στους πιο μαύρους οιωνούς για να ξαναφέρουν στο θρόνο της χώρας τον σωστό και νόμιμο βασιλιά της. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν πως κάνουν…

Ένα τρελό μυθιστόρημα ακόμη και για την πιο τρελή φαντασία

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τέρι Πράτσετ γεννήθηκε το 1948 στο Μπάκιγχαμσερ. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος μέχρι που έγινε τόσο επιτυχημένος με τα μυθιστορήματά του, ώστε αφιερώθηκε αποκλειστικά στη συγγραφή.

Θεωρείται ο πρωτεργάτης της χιουμοριστικής φανταστικής λογοτεχνίας. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 27 γλώσσες και έχουν πουλήσει περισσότερα από 45 εκατομμύρια αντίτυπα σε μικρούς και μεγάλους. Το μυθιστόρημά του Ο ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΜΟΡΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΦΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΤΟΥ τιμήθηκε με το βραβείο Carnegie 2002, ενώ στον Πράτσετ απονεμήθηκε το 1988 ο τίτλος του Officer της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Σήμερα ζει κάπου στην εξοχή, καλλιεργεί σαρκοβόρα φυτά στο θερμοκήπιό του και πιστεύει ακράδαντα ότι ο κόσμος μας χρειάζεται περισσότερους ουρακοτάγκους.
________________________________
Τέρι Πράτσετ: "Οι στρίγκλες"

ISBN 978-960-274-955-5 - σελ. 416 - τιμή 9,08 ευρώ - έκδοση Νοεμβρίου 2005 (τελευταία ανατύπωση Ιούνιος 2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...