Η νεκροφάνεια του πέους

[ παρουσίαση ]
«Αρρενωπός συλλογισμός. Τρυφερά πλασμένα ανδρικά πρόσωπα…»

Ο Σωτήρης, ο πατέρας της Ναταλίας, ο κρατούμενος στρατιώτης, ο Μανώλης, ο Χάρης, ο χειρουργημένος άνδρας που θα μπορούσε να μην έχει όνομα για να είναι όλοι οι άνδρες μαζί, είναι οι χορογράφοι της ανδρικής περπατησιάς, οι διευθυντές ορχήστρας των «ανδρικών συναισθημάτων».

Οι παρουσίες της Σοφίας, της Ναταλίας, της Αντιγόνης, της Ναυσικάς, της Νίκης, υπογραμμίζουν με εναργή και διάφανο τρόπο το εύρος και τη λειτουργία αυτών των συναισθημάτων. Πρόσωπα που η ζωή τους χαρίζεται με το πιο πολύτιμο δώρο της, την αξιοπρέπεια. Τους δίνεται σε μια παράδοση σπαρακτικά απλή, γι’ αυτό και σπάνια. Ο έρωτας παραμονεύει παντού… αυτός κάνει σημαντικό το θάνατο όσο και τη ζωή τους.

Η στέρεη και κοφτή γραφή, ο ποιητικά αποσταγμένος λόγος, γίνονται εργαλεία διείσδυσης στον ανθρώπινο ψυχισμό. Σαν αόρατος άλλος, ο συγγραφέας διαπερνά τους τοίχους και αποτυπώνει σε εναλλασσόμενες εικόνες τα γεγονότα. Πλοκή κινηματογραφική, με μια κάμερα-αχόρταγο μάτι να ακολουθεί τα διαδραματιζόμενα, σαν να είναι τα τελευταία πλάνα ζωής που θα δει.
Και στο τέλος, ως επίμετρο δροσιάς, ένα χρωματιστό κορίτσι, τρυφερή αντίστιξη στις αρσενικές φιγούρες που προηγήθηκαν." - (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Φαίδων Θεοφίλου γεννήθηκε στη Μυτιλήνη.

Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες και εργάστηκε στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας ως στέλεχος ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρείας.

Ποιητής και πεζογράφος, ζει τον μισό χρόνο στον Άλιμο Αττικής και τον άλλο μισό στη Μήθυμνα της Λέσβου. Αρθρογραφεί μόνιμα στον επαρχιακό και περιστασιακά στον αθηναϊκό τύπο. Ιδρυτικό μέλος του Ελληνο-αυστριακού Πολιτιστικού και Επιμορφωτικού Ινστιτούτου και του Θουκυδίδειου Κέντρου Επιστημών. 

Έγραψε 4 ποιητικά, 5 πεζογραφικά βιβλία και μια ιστορική διαδρομή, τα περισσότερα από τα οποία εκδόθηκαν στα γερμανικά, πολωνικά, βουλγάρικα και τσέχικα. Αποσπάσματα από τα βιβλία του φιλοξενούνται σε ελληνικές και ξένες ανθολογίες.
__________________________________________________
Φαίδων Θεοφίλου: "Η νεκροφάνεια του πέους"

ISBN: 978-960-221-485-5 - σελ.136 - τιμή 10,00 € (χωρίς ΦΠΑ) – α΄ έκδοση 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...