Η κρυμμένη δύναμη

[ παρουσίαση ]

Σε κάθε άνθρωπο υπάρχει μια εσωτερική πνευματική δύναμη που αποδεικνύει την αλληλεπίδραση ύλης - πνεύματος και πηγάζει από το Συμπαντικό Πνεύμα, που είναι ταυτόσημο με την καλοσύνη. Ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός και η μοναδικότητά του είναι η έκφανση της εσωτερικής του δύναμης.

Πρέπει να σκεφτόμαστε με βάση την αρμονία του εαυτού μας με τους άλλους και το Συμπαντικό Πνεύμα. Η υποταγή είναι συνώνυμη με την άρνηση του «Υπάρχω / Είμαι» και πρέπει να αντιστεκόμαστε σε αυτή. Πρέπει να κινητοποιούμε το όλον του εαυτού μας.

Οφείλουμε να δίνουμε αξία στην εσωτερική μας δύναμη. Η επιθυμία είναι πραγματική κινητήρια δύναμη, μόνο όταν ταυτίζεται με το νόμο της έλξης προς το Συμπαντικό Πνεύμα. Το να προσεγγίζουμε τα πράγματα «απαλά» δε σημαίνει αδυναμία, αλλά ελευθερία δράσης και δύναμη. Μόνο η γνώση της Αλήθειας οδηγεί στην Ελευθερία.

Επειδή, χάρη στην εσωτερική πνευματική δύναμή μας, μετέχουμε στο όλον (Συμπαντικό Πνεύμα), η συμπαντική ουσία της ζωής ενυπάρχει μέσα μας. Το πνεύμα της αφθονίας δεν περιορίζεται στο χρήμα, αλλά επεκτείνεται στην αγάπη.

«Όταν φτάσουμε στο σημείο να συνειδητοποιήσουμε ολοκληρωτικά την πραγματική φύση της θετικής δύναμης, γινόμαστε κάτοχοι του κλειδιού του μεγάλου μυστικού. Αισθανόμαστε την παρουσία της σε όλες τις αναρίθμητες μορφές της ζωής που μας περιβάλλουν και την αισθανόμαστε ως τη ζωή στους εαυτούς μας· και, τελικά, μια μέρα μάς αποκαλύπτεται η αλήθεια ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δύναμη, αυτή τη ζωή, μέσω της διαδικασίας της Σκέψης».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τόμας Τρόγουορντ (1847-1916) είναι ο Άγγλος συγγραφέας του οποίου το έργο επηρέασε το Κίνημα της Νέας Σκέψης και το μυστικιστικό χριστιανισμό.

Γεννήθηκε στην Ινδία από Άγγλους γονείς, εργάστηκε ως δικαστής και, μετά την απόσυρσή του το 1896, αφιερώθηκε στη μελέτη της συγκριτικής θρησκειολογίας. Στη σκέψη του και στο συγγραφικό του έργο υπάρχουν έντονες επιρροές από τις διδασκαλίες του Χριστού, του ισλάμ, του ινδουισμού και του βουδισμού.

Στα έργα του συμπεριλαμβάνονται τα The Edinburgh Lectures on Mental Science, The Dore Lectures on Mental Science, The Creative Process in the Individual, Bible Mystery and Bible Meaning και The Law and the Word.
____________________________________________
Τόμας Τρόγουορντ (Τhomaw Troward): "Η κρυμμένη δύναμη"

ISBN 978-960-14-2173-5 - σελ. 220 - τιμή 15,00 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...