Η σκιά του χαμαιλέοντα

[ παρουσίαση ]

Όταν ο υπολοχαγός Τσαρλς Άκλαντ μεταφέρεται από το Ιράκ με σοβαρές κρανιακές κακώσεις βρίσκεται αντιμέτωπος όχι μόνο με τη μόνιμη παραμόρφωση του προσώπου του αλλά και με την προφανή αλλαγή τού μέχρι πρόσφατα προσηνούς χαρακτήρα του. Βασανισμένος από τις ημικρανίες και γεμάτος καχυποψία για τον ψυχίατρό του, αρχίζει να παρουσιάζει σποραδικές κρίσεις επιθετικότητας, ειδικά προς τις γυναίκες.

Κόβει κάθε δεσμό με την προηγούμενη ζωή του και βυθίζεται σε έναν κόσμο ενοχών και παρανοϊκής καχυποψίας… ώσπου ένας θαμώνας σε μια παμπ κάνει το λάθος να τον εκνευρίσει. Ο υπολοχαγός συγκρατείται χάρη στην παρέμβαση της Τζάκσον, ιδιοκτήτριας της παμπ, γιατρού και αθλήτριας μπόντι μπίλντιγκ, επισύρει όμως την προσοχή της αστυνομίας που διερευνά τρεις δολοφονίες ομοφυλόφιλων στην περιοχή.

Καθώς περιλαμβάνεται πλέον στον κατάλογο των υπόπτων, ο Άκλαντ αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα που κρύβονται πίσω από την απομόνωσή του. Πόσο ελέγχει αλήθεια τη σκοτεινή πλευρά της προσωπικότητάς του; Είναι ο διπρόσωπος χαμαιλέοντας που ισχυρίζεται η πρώην μνηστή του; Και γιατί, αν αποστρέφεται το γυναικείο φύλο, στρέφεται σε μια γυναίκα για βοήθεια;

«Ένα συγκλονιστικό ψυχολογικό θρίλερ. Η Γουόλτερς μας οδηγεί στη λύση του μυστηρίου, χρησιμοποιώντας την ικανότητά της να εισδύει στα άδυτα των διαταραγμένων μυαλών.» - The TimesΛίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Μinette Walters είναι μία από τις μεγάλες κυρίες της βρετανικής αστυνομικής λογοτεχνίας και η πλέον δημοφιλής συγγραφέας του είδους σήμερα στην Αγγλία. Έχει τιμηθεί με το βρετανικό βραβείο CWA John Creasy, το αμερικανικό Edgar Allan Poe Award για το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα που δημοσιεύτηκε στην Αμερική, καθώς και με δύο βραβεία CWA Gold Daggers για το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα.

Σχεδόν 25 εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων της έχουν πωληθεί παγκοσμίως, ενώ τα δικαιώματά τους έχουν εκχωρηθεί σε περισσότερες από 40 χώρες και έχουν μεταφραστεί σε 36 γλώσσες.

Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑ είναι το δέκατο τέταρτο βιβλίο της.

Σήμερα ζει στο Ντόρσετ της Αγγλίας.
___________________________________________________
Μinette Walters: "Η σκιά του χαμαιλέοντα" - Μετάφραση: Έφη Τσιρώνη

ISBN 978-960-453-706-8 - σελ. 528 - τιμή 19,90 ευρώ - έκδοση Απριλίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...