Η πέμπτη γυναίκα

Τέσσερις καλόγριες και μια πέμπτη γυναίκα, επισκέπτρια στην Αφρική, σκοτώνονται σε μια άγρια επιδρομή μισθοφόρων. Μήνες αργότερα, η είδηση αυτής της ανεξήγητης τραγωδίας θα πυροδοτήσει μια σειρά εγκλημάτων που θα αναστατώσουν την κοινή γνώμη της Σουηδίας. Η πρωτοφανής αγριότητά τους δείχνει ότι ο δολοφόνος δεν μπορεί παρά να είναι άντρας. Ή μήπως όχι;

Ο επιθεωρητής Βαλάντερ και η ομάδα του θα αναλάβουν την εξιχνίαση της υπόθεσης και θα βρεθούν αντιμέτωποι με επικίνδυνους μισθοφόρους, αλλά και με απλούς πολίτες που το πάθος για εκδίκηση τους κάνει να πάρουν τη δικαιοσύνη στα χέρια τους.

Ο Χένινγκ Μανκέλ, ο κορυφαίος εκπρόσωπος του σύγχρονου αστυνομικού μυθιστορήματος, περιγράφει με απαράμιλλη μαεστρία ένα ξέφρενο κυνήγι με αντίπαλο το χρόνο.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χένινγκ Μανκέλ γεννήθηκε το 1948 σ' ένα χωριό στη Βόρεια Σουηδία. Το 1973 έγραψε το πρώτο του βιβλίο, την ιστορία ενός ανθρακωρύχου, αναδεικνύοντας μ' αυτόν τον τρόπο και την ιστορία του εργατικού κινήματος.

Η σειρά αστυνομικών βιβλίων του με ήρωα τον επιθεωρητή Κουρτ Βαλάντερ έχει γίνει ανάρπαστη. Τα βιβλία του Μανκέλ έχουν μεταφραστεί σε 35 γλώσσες, έχουν πουλήσει περισσότερα από είκοσι εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, έχουν γυριστεί σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες, και έχουν τιμηθεί με πολλά βραβεία.

Το ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΔΙΧΩΣ ΠΡΟΣΩΠΟ, το πρώτο βιβλίο της σειράς, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, έχει βραβευτεί ως το Καλύτερο Σουηδικό Αστυνομικό Μυθιστόρημα για το 1991 από τη Σουηδική Ακαδημία Εγκλήματος και ως το Καλύτερο Σκανδιναβικό Αστυνομικό Μυθιστόρημα από τον Σκανδιναβικό Σύνδεσμο Εγκλήματος.

Το ΕΝΤΟΛΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ, που επίσης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, τιμήθηκε με το βραβείο Macallan Gold Dagger 2001, ενώ ο συγγραφέας ανακηρύχθηκε συγγραφέας της χρονιάς 2002 στη Γερμανία και τιμήθηκε με το βραβείο Tolerance από την Deutsche Evangelische Akademie Tutzing.
__________________________________________
Χένινγκ Μανκέλ: "Η πέμπτη γυναίκα"

ISBN 978-960-274-829-9 - Σελ. 520 - τιμή 20,10 ευρώ - έκδοση Ιανουαρίου 2005 (2η έκδοση, τελευταία ανατύπωση Δεκέμβριος 2009, κυκλοφορεί σε 35 γλώσσες)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...