Απέναντι στο πεπρωμένο

Η Κάκια Φιοραβάντε, μια ανυπόταχτη και μαχητική γυναίκα, σε όλη τη διάρκεια της πολυτάραχης ζωής της έχει την αίσθηση ότι μία αόρατη δύναμη τη φέρνει αντιμέτωπη με ένα σκληρό πεπρωμένο.

Ένας πατέρας που δεν τον γνώρισε ποτέ και μια μητέρα που χάθηκε πρόωρα στη δίνη του πολέμου αποτέλεσαν την αρχή της τραγικής της πορείας, που ξεκινά από τη γερμανική κατοχή και τον εμφύλιο, περνάει από τη δικτατορία και τα κολαστήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ, για να βρει τελικά την αληθινή της ταυτότητα, συναντώντας τον άνθρωπο που σημάδεψε την ύπαρξή της.

Η αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που αντιμετώπισε αλύγιστη τη στέρηση και τον πόνο, ανοίγοντας τον δικό της δρόμο προς την κοινωνική καταξίωση, τον αληθινό έρωτα και την ανιδιοτελή προσφορά.

Μια ανώνυμη αλλά αυθεντική γυναίκα απ’ αυτές που κρατάνε σιωπηλά τον κόσμο μας όρθιο.

«Ήδη από το πρώτο του μυθιστόρημα ο Γιάννης Κωνσταντάτος απέδειξε ότι μπορεί να γράφει δυνατά και επίκαιρα βιβλία. Η πραγματική ζωή κυριαρχεί, ακόμη και όταν οι ήρωές του είναι φανταστικοί. Πολύ περισσότερο τώρα, που η ιστορία του είναι αληθινή. Πολύ περισσότερο τώρα, που βρισκόμαστε όλοι… Απέναντι στο Πεπρωμένο!» - Σοφία Βούλτεψη

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος είναι επικοινωνιολόγος - δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στην Αργυρούπολη, κατάγεται από την Κεφαλλονιά και είναι παντρεμένος με τη Χρυσούλα Βασιλοπούλου, με την οποία έχουν έναν γιο δύο ετών.

Την περίοδο 2002-2006 διετέλεσε πρόεδρος του «Συλλόγου Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης και Νοτίων Προαστίων», ενώ υπήρξε ιδρυτής και εκδότης της εφημερίδας Κεφαλλονίτικη Ώρα.

Το 2006, στην πρώτη του μόλις υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος, οι Αργυρουπολίτες τον τίμησαν με τον σταυρό τους και ήρθε τρίτος στις δημοτικές εκλογές. Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Αργυρούπολης, καθώς και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το University of Durham, της Μ. Βρετανίας.

Το 2008 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γκοβόστη το πρώτο του πολιτικό μυθιστόρημα, «Η Τελευταία Ευκαιρία», το οποίο απέσπασε πολύ θετικές κριτικές από τον κόσμο των γραμμάτων αλλά και από πολλούς πολιτικούς και βρίσκεται στην τρίτη έκδοσή του. Το «Απέναντι στο Πεπρωμένο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιβίσκος, είναι το δεύτερο βιβλίο του.
____________________________________
Γιάννης Κωνσταντάτος: "Απέναντι στο πεπρωμένο"

ISBN 9789609854740, σελ. 312, έκδοση 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...