Το τραγούδι που δεν ακούστηκε ποτέ

Με αφορμή το γεγονός της απόπειρας δολοφονίας του Χίτλερ στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Τζάστιν Καρτράιτ, ένας από τους πιο καταξιωμένους σύγχρονους βρετανούς πεζογράφους, γράφει ένα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ που κινείται αδιάκοπα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. 

Το μυθιστόρημα σκιαγραφεί την προπολεμική Πρωσία, την Οξφόρδη της δεκαετίας του '30, αλλά και τη σύγχρονη Βρετανία.

Το τραγούδι που δεν ακούστηκε ποτέ βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Πηγή έμπνευσης του Καρτράιτ ήταν η φιλική σχέση ανάμεσα στον διάσημο φιλόσοφο Ησαΐα Μπερλίν και τον Γερμανό πατριώτη Άνταμ Φον Τροτ, ο οποίος εκτελέστηκε από τους Ναζί για τη συμμετοχή του στην απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ. 

Το μυθιστόρημα του Καρτράιτ είναι ένας στοχασμός για την αλήθεια και τις ανθρώπινες σχέσεις που δοκιμάζονται σε κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας.

Το μυθιστόρημα του Κάρτραϊτ αναμένεται να μεταφερθεί σύντομα στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις.

Η ταινία Valkyrie με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ, που επίσης αναμένεται να προβληθεί σύντομα, έχει ως θέμα την απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ. Ο διάσημος ηθοποιός ερμηνεύει τον ρόλο του Κλάους φον Στάουφενμπεργκ, του αρχηγού των συνωμοτών.

«Ζωντανή και πλούσια σε λεπτομέρειες περιγραφή μιας από τις σκοτεινότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας και ταυτόχρονα εύγλωττη διερεύνηση της ανθρώπινης αδυναμίας και ενοχής.» - The Times

«Επιδέξιο, ευφάνταστο και μοντέρνο μυθιστόρημα, που υπογράφει ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα ταλέντα μας.» - The Independent

«Είναι ένα βαθιά στοχαστικό μυθιστόρημα, γραμμένο με αυθεντικότητα και δύναμη.» - The Guardian

Διαβάστε επίσης του ιδίου: "Η υπόσχεση της ευτυχίας"
_________________________________________
Τζάστιν Κάρτραϊτ (Justin Cartwright): "Το τραγούδι που δεν ακούστηκε ποτέ" - μετάφραση: Ντενίζ Ρώντα

ISBN: 978-960-6715-29-7 - σελ. 304 - τιμή 16 ευρώ - έκδοση 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...