Απειλητικός ουρανός

[ παρουσίαση ]

17 Ιουλίου 1996: Σε μια ερημική παραλία του Λονγκ Aιλαντ, ένα παράνομο ζευγάρι βιντεοσκοπεί τα ερωτικά παιχνίδια του, όταν μια εκτυφλωτική λάμψη σκίζει το νυχτερινό ουρανό. Το αεροπλάνο της πτήσης 800 της TWA εκρήγνυται στον αέρα, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, παρασύροντας στο θάνατο 230 ψυχές. Τυχαία, η βιντεοκάμερα του ζευγαριού έχει καταγράψει όλη τη σκηνή…

Πέντε χρόνια αργότερα, η έρευνα έχει κλείσει. Το πόρισμα έχει αποδώσει την έκρηξη σε μηχανική βλάβη. Αλλά δύο άνθρωποι δεν έχουν πειστεί: ο Τζον Κόρι, πρώην ντετέκτιβ της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, και τώρα μέλος της Ειδικής Αντιτρομοκρατικής Δύναμης του FBI, και η γυναίκα του και συνάδελφός του, Κέιτ Μέιφιλντ, που πιστεύουν ότι υπάρχουν στοιχεία που δεν βγήκαν ποτέ στην επιφάνεια…

Οι δυο τους αποφασίζουν να σκαλίσουν το παρελθόν. Και παρά τα εμπόδια και τις προειδοποιήσεις από τους ανωτέρους τους, καταφέρνουν να ανακαλύψουν ένα πειστήριο που μοιάζει να αφηγείται μια ιστορία πολύ διαφορετική από την επίσημη εκδοχή των γεγονότων.

Αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή επιχείρηση συγκάλυψης, ο Τζον και η Κέιτ παλεύουν ενάντια στο φόβο και τις σκοπιμότητες που κρατούν όλα τα στόματα κλειστά. Και τρέχουν, χωρίς να το γνωρίζουν, ίσια στην καρδιά ενός ακόμα μεγαλύτερου εφιάλτη, που σε λίγο θα κάνει ολόκληρο τον κόσμο να κρατήσει την ανάσα του…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Νέλσον Ντεμίλ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στο Λονγκ Άιλαντ. Ύστερα από σπουδές τριών χρόνων στο Πανεπιστήμιο Χόφστρα, κατετάγη στο στρατό και φοίτησε στη Σχολή Αξιωματικών. Υπηρέτησε στον Πόλεμο του Βιετνάμ ως υπολοχαγός.

Όταν γύρισε στις ΗΠΑ επέστρεψε στο πανεπιστήμιο και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιστορία και τις Πολιτικές Επιστήμες. Εργάστηκε για αρκετό χρόνο ως δημοσιογράφος, γράφοντας παράλληλα μικρές ιστορίες και διηγήματα, πριν στραφεί αποκλειστικά στη συγγραφή μυθιστορημάτων.

Η πρώτη επιτυχία του ήταν το By the Rivers of Babylon, που εκδόθηκε το 1978· ακολούθησαν τα Cathedral, The Talbot Odyssey, Word of Honor, The Charm School, Χρυσή Ακτή, Η Κόρη του Στρατηγού (μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, σε σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ, με πρωταγωνιστές τους Τζον Τραβόλτα και Μάντλιν Στόου), Σπένσερβιλ, Πλαμ Άιλαντ και Το Κυνήγι του Λιονταριού, που γνώρισαν όλα πολύ μεγάλη επιτυχία διεθνώς. Το Μια Παλιά Ιστορία πρόκειται επίσης να μεταφερθεί σύντομα στη μεγάλη οθόνη.

Έχει χαρακτηριστεί από τους κριτικούς ως ένας από τους πιο ιδιοφυείς μυθιστοριογράφους και επαινείται ιδιαίτερα για το αβίαστο ύφος του, την πειστικότητα των χαρακτήρων και τη ζωντάνια των διαλόγων του. Είναι μέλος του Author’s Guild, της Ένωσης Συγγραφέων Μυστηρίου της Αμερικής και της Αμερικανικής Mensa.

Είναι επίσης επίτιμος διδάκτωρ Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Λονγκ Άιλαντ και Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Χόφστρα και στο Κολέγιο Ντάουλινγκ. Ζει με την οικογένειά του στο Λονγκ Άιλαντ.
_____________________________________
Νέλσον Ντεμίλ (Nelson DeMille): "Απειλητικός ουρανός"

ISBN 960-450-833-4 - σελ. 560 - τιμή 8,30 ευρώ - έκδοση Ιουλίου 2005

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...