Τυχαία είσοδος

Το Τυχαία είσοδος είναι ένα πολιτικό θρίλερ για το σήμερα με σκηνικό τον κυβερνοχώρο και τα ραδιοκύματα, πρωταγωνιστή τη δολοφονία του Ρόμπερτ Κένεντι και υπόβαθρο τις θεωρίες συνωμοσίας που ευνοεί η κυρίαρχη τάξη πραγμάτων.

Ένας ρομαντικός ραδιοερασιτέχνης που, στα χρόνια του Διαδικτύου, επιμένει να απολαμβάνει ευτυχής τη μοναξιά των ραδιοκυμάτων, λαμβάνει τυχαία στον δέκτη του ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα. Η προέλευση του μηνύματος, το πιθανό νόημά του, η εμπλοκή του με απροσπέλαστα κέντρα λήψης αποφάσεων, εισβάλλουν ξαφνικά στον περίκλειστο κόσμο του και τον παρασύρουν σε ένα μανιασμένο κυνήγι για τη λύση του μυστηρίου.

Αλλά υπάρχει μυστήριο στον κυβερνοχώρο; Υπάρχει μυστήριο για τις μυστικές υπηρεσίες; Υπάρχει μυστήριο για τους δικτυωμένους δημοσιογράφους; Ένας χεβιμεταλάς, πορωμένος κομπιουτεράς ένας ιδιότροπος φιλόσοφος, που δεν σκέφτεται με τις φτηνές κατηγορίες της αγοράς, και μια επιτυχημένη δημοσιογράφος που διατηρεί ανοικτούς διαύλους με την Εξουσία καλούνται να πάρουν μέρος στο παιχνίδι της αποκρυπτογράφησης.

Το παιχνίδι πολύ γρήγορα αποκτά απρόβλεπτες διαστάσεις. Διότι σ’ αυτό εμπλέκεται η διεθνής τρομοκρατία, η διεθνής πολιτική, αλλά και η Ιστορία: σαράντα χρόνια πριν, η δολοφονία του γερουσιαστή Μπομπ Κένεντι στην Αμερική προβάλλει ως η μόνη διέξοδος για τη λύση αυτού του απίθανου όσο και περίπλοκου μυστηρίου.

Όμως η πραγματικότητα δεν είναι πάντα τόσο θεαματική. Κι όταν ένα συμβάν οφείλεται σε κάποιον τυχαίο παράγοντα, π.χ. σε μια απλή σύμπτωση, ελάχιστοι είναι έτοιμοι να τον αποδεχτούν.

Η δύναμη αυτού του συναρπαστικού βιβλίου μυστηρίου έγκειται στο γεγονός ότι εξηγεί πειστικά την κοινωνική / ψυχολογική διαδικασία που ενθαρρύνει τους πάντες να σκέφτονται με τους όρους που έχει επιβάλει στον πλανήτη η αμερικάνικη μιντιατική εικόνα: μέσα από κάποια, λιγότερο ή περισσότερο αληθοφανή, λιγότερο ή περισσότερο θεαματική, θεωρία συνωμοσίας…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δρόλιας Βασίλειος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε διδακτορικό στην Αστροφυσική από το Imperial College του Λονδίνου.

Ως μεταδιδακτορικός ερευνητής, και ως προϊστάμενος θεωρητικού στο Αεροναυπηγικό τμήμα του Imperial υπήρξε ερευνητής.

Δούλεψε σ' έναν σκασμό δουλειές που είχαν σχέση με υψηλή τεχνολογία και διαδίκτυο.

Μετέφρασε δύο εκλαϊκευμένα βιβλία φυσικής, κατά την διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του στην κορυφή του Κάκαβου, στη Λήμνο. Συμμετείχε σε πολλές ερευνητικές και επαγγελματικές ομάδες είτε με τον ρόλο του δούλου είτε με τον ρόλο του αφέντη.

Αγόρσε κάπου 3.000 βιβλία και διάβασε ακόμα περισσότερα! Ξόδεψε χιλιάδες ώρες προσπαθώντας να καταλάβει τους ανθρώπους (χωρίς να τα καταφέρει).

Έγραψε δύο βιβλία πληροφορικής που καταφέρνουν να έχουν ακόμη αναγνώστες.
Δημιούργησε διάφορα προγράμματα και web applications, κάποια από τα οποία έπιασαν και κάποια όχι.

Προώθησε δεκάδες εταιρίες στα διαδικτυακά τους ταξίδια.
Έτυχε στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή όταν γνώρισε την γυναίκα του.

Αλλά...

Δεν συμβιβάστηκε σε πολλές περιπτώσεις -και το πλήρωσε ακριβά.

Δεν σταμάτησε να γράφει και να διαβάζει λογοτεχνία ακόμη και όταν οι καιροί ήταν δύσκολοι.

Δεν έμεινε ποτέ ευχαριστημένος με αυτά που είχε.

Δεν κράτησε κακία σε κανέναν.

Δεν πίστεψε ποτέ σε θεωρίες συνωμοσίας.

Δεν αμφέβαλε ποτέ για την ανθρώπινη βλακεία.
__________________
Δρόλιας Βασίλειο: "Τυχαία είσοδος"

ISBN 978-960-676-074-7, σελ. 240, τιμή (προσφοράς) 5,00 ευρώ, έκδοση Νοεμβρίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...