Κινούμενος στόχος

Όπως πολλοί εκατομμυριούχοι στη Νότια Καλιφόρνια, ο Ραλφ Σάμσον έχει περίεργες παρέες: τον ερημίτη που λατρεύει τον ήλιο, στον οποίο ο Σάμσον χάρισε κάποτε ένα βουνό∙ την ξεπεσμένη ηθοποιό που έχει ως πάρεργο την αστρολογία και τη βρίσκει με το σαδομαζοχιστικό σεξ.

Τώρα, δεν αποκλείεται κάποιος από τους φίλους του να έχει οργανώσει την απαγωγή του.

Και καθώς ο Λιου Άρτσερ ακολουθεί τα ίχνη του πάμπλουτου Σάμσον από το άδυτό του στα φαράγγια της περιοχής ως τα κλαμπάκια της τζαζ, όπου στα διαλείμματα του προγράμματος κινδυνεύεις να φας ένα γερό χέρι ξύλο, ο Κινούμενος Στόχος εξελίσσεται σ’ ένα εκρηκτικό αστυνομικό μυθιστόρημα που αναμειγνύει το σεξ, την απληστία και το οικογενειακό μίσος.

«Σφιχτοδεμένη ιστορία με καθηλωτική ένταση» - New York Times

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Αν υπάρχει ένας συγγραφέας που αξίζει να θεωρηθεί επίγονος του Ντάσιελ Χάμετ και του Ρέιμοντ Τσάντλερ, αυτός είναι ο Ρος ΜακΝτόναλντ

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1940 έως τον θάνατό του, το 1983, δεν έπαψε να γράφει εμπλουτίζοντας το αμερικανικό αστυνομικό μυθιστόρημα με ψυχολογικό βάθος και σύνθετα ηθικά διλήμματα, τα οποία οι προκάτοχοί του είχαν υπαινιχθεί απλώς.

Δημιουργώντας τον χαρακτήρα του Λιου Άρτσερ, ο ΜακΝτόναλντ προσδιόρισε εκ νέου τον ιδιωτικό ντετέκτιβ∙ τον έκανε έναν άτομο με ηθικές αρχές που περιπλανιέται στο επικίνδυνο όριο μεταξύ εγκληματικής ενοχής και ανθρώπινης αμαρτίας.

Το αληθινό όνομα του Ρος ΜακΝτόναλντ ήταν Κένεθ Μίλαρ. Γεννήθηκε κοντά στο Σαν Φρανσίσκο το 1915 και μεγάλωσε στο Βανκούβερ, στη Βρετανική Κολομβία. Μόλις ενηλικιώθηκε, ο Μίλαρ επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα, το 1944. 

Διετέλεσε ως πρόεδρος της Ένωσης Αμερικανών Συγγραφέων Αστυνομικού Μυθιστορήματος και του απονεμήθηκε το Ανώτατο Βραβείο της ένωσης, όπως επίσης το Ασημένιο Στιλέτο της Ένωσης Βρετανών Συγγραφέων Αστυνομικού Μυθιστορήματος.   
____________________
Ρος Μακ Ντόναλντ (Ross MacDonald): "Κινούμενος στόχος" - μετάφραση Χίλντα Παπαδημητρίου

ISBN 978-960-566-007-9, σελ. 368, τιμή 12,96 ευρώ, έκδοση Σεπτεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...