Οι κληρονόμοι

«Τι τους επιφύλασσε άραγε η μοίρα στην πορεία της ζωής τους; Θα ήταν αυτοί πιο τυχεροί απ’ τους γονείς τους; Όλα έδειχναν πως τα βιώματα από το παρελθόν, οι δυσκολίες και οι δοκιμασίες που είχαν περάσει είχαν σφυρηλατήσει μια σχέση, μια αγάπη που θα άντεχε στο χρόνο και στη φθορά της καθημερινότητας.
 

»Ο καπετάν Μεμάς χαμογελούσε ευχαριστημένος· μπορούσε τώρα να σαλπάρει γι’ άλλες ουράνιες θάλασσες. Η αγάπη, ο έρωτας, η διαχρονική ουσία της ζωής είχαν κάνει το θαύμα τους, είχαν ξεπεράσει και τις προβλέψεις και τις πιο μύχιες επιθυμίες του».

Ένα τρυφερό μυθιστόρημα για τη δύναμη του πεπρωμένου αλλά και της αγάπης που νικά την αδυναμία των ανθρώπων.

Πρώτο βραβείο του λογοτεχνικού διαγωνισμού "Μάρκος Αυγέρης" για το 2010

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Νικολαΐδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική και Πολεοδομία στο Πολυτεχνείο του Μονάχου, απ' όπου αποφοίτησε με τον ακαδημαϊκό τίτλο του «Diplom Ingenieur». Είναι κυρίως μελετητής και έχει κάνει σημαντικές πολεοδομικές μελέτες για τις πόλεις του Μονάχου και της Αθήνας, όπως και κατασκευές επιπέδου με συνέπεια και ευαισθησία απέναντι στο περιβάλλον.

Είναι παντρεμένος με την Ελένη Μυλωνά, πτυχιούχο της Ακαδημίας Ενδυματολογίας Μονάχου, και έχουν τρία παιδιά, τον Αντρέα, διπλωματούχο της Μαθηματικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και με μεταπτυχιακές σπουδές, τη Μαριάνθη, πτυχιούχο της Ηλεκτρονικής Γραφιστικής, και τη Φωτεινή, πτυχιούχο Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Ασχολείται με τη ζωγραφική, την ποίηση και τη λογοτεχνία.

Έχουν εκδοθεί εννέα βιβλία του, τρία από τα οποία είναι ποιητικές συλλογές (Γαλάζια Σκιρτήματα το 1992, Στη Μέση του Δρόμου το 1993 και Φτερουγίσματα το 1999).

Επίσης, έξι μυθιστορήματά του: Άκου Μόνο τα Όνειρά σου το 2002, Ο Έρωτας που Νίκησε το Θάνατο το 2003, που έλαβε τιμητική διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το Σώμα Εθελοντών Αιμοδοτών, Δωρητών Οργάνων και Ιστών Σώματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ξεπερνώντας το Παρελθόν - Το Χρέος το 2005, που τιμήθηκε με έπαινο από τα βραβεία «Μάρκου Αυγέρη» της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, Στη Σκιά της Έκτης Αίσθησης το 2006, Οι Κληρονόμοι το 2008 και Ο Νόθος το 2009.

Ποιήματα και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες, όπως Επιθεώρηση Λόγου, Λογοτεχνική Δημιουργία, Νέα Σκέψη, Έκφραση, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Τα Νέα, Traffic, Ανταποκριτής, Βήμα του Σαρωνικού, Εβδόμη, Νέα Λάμψη, Παλμός κ.ά.

Τον Φεβρουάριο του 2006 έλαβε τιμητική διάκριση από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών. Τιμήθηκε επίσης από την Αμφικτιονία Ελληνισμού για την προσφορά του στη λογοτεχνία και συμπεριλήφθηκε στην έκδοση 2007-2008 του Λεξικού της Ελληνικής Διανόησης. Τον Ιούνιο του 2008 τιμήθηκε σε ειδική εκδήλωση από την Ένωση Ελληνίδων για την Οικογένεια και τη Νεότητα (ΕΝΕΟΝ) για την προσφορά του στη λογοτεχνία.

Ασχολείται επίσης με την προστασία του περιβάλλοντος και τον πολιτισμό. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Βουλιαγμένης από το 1994 έως το 2000.

Έχει αρθρογραφήσει κι έχει δώσει συνεντεύξεις γι' αυτά τα θέματα σε εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.

Είναι μέλος και τέως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και πολλών ακόμη λογοτεχνικών, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών συλλόγων και οργανισμών του εσωτερικού και του εξωτερικού.
________________________
Γιώργος Νικολαΐδης: "Οι κληρονόμοι"

ISBN 978-960-141-701-1, σελ. 266, έκδοση 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...