Γραφείο Ερευνών Φώτη Φεγγάρη

[ παρουσίαση ]

Ο Φώτης Φεγγάρης δεν μοιάζει με τα άλλα παιδιά. Πέρα από το επώνυμό του, που προκαλούσε πάντα κοροϊδίες και γέλια, ο πραγματικός λόγος που είναι διαφορετικός είναι ότι από μωρό έχωνε τη μύτη του όπου υπήρχε μυστήριο -ταλέντο που δεν έχει εκτιμηθεί από πολλούς, ούτε καν από την ίδια την οικογένειά του.

Ο Φώτης, λοιπόν, αφού αποφοίτησε πρώτος στα μαθήματα μέσω Ίντερνετ, είναι επίσημα καταγεγραμμένος ως ο νεαρότερος ντετέκτιβ του κόσμου. Έχει ακόμα και ένα ασημένιο σήμα για να το αποδείξει. Όλα πάνε μια χαρά, ώσπου συμβαίνουν δύο πράγματα: μια συμμαθήτριά του τον προσλαμβάνει για να λύσει μια περίεργη υπόθεση και κάποιος κλέβει το πολύτιμο σήμα του. Όλα τα ίχνη οδηγούν στη διαβόητη εγκληματική οικογένεια της πόλης, την οικογένεια Σουγιά.

Καθώς ο Φώτης προσπαθεί να ξεδιαλύνει το μυστήριο, αρχίζουν να διαφαίνονται τα ίχνη μιας συνωμοσίας που μπορεί να τον οδηγήσει στη φυλακή. Άραγε, θα προλάβει να καθαρίσει το όνομά του προτού είναι πολύ αργά;

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Όουεν Κόλφερ γεννήθηκε το 1965 στο Γουέξφορντ της Ιρλανδίας. Το πρώτο του μυθιστόρημα, ΜΠΕΝΙ ΚΑΙ ΟΜΑΡ, κυκλοφόρησε το 1998 και έγινε αμέσως μπεστ σέλερ στην Ιρλανδία, ενώ και τα επόμενα βιβλία του τιμήθηκαν με βραβεία. Τίποτα, όμως, δεν προμηνούσε το θόρυβο που θα προκαλούσε ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΦΑΟΥΛ: τιμήθηκε με τα βραβεία Children’s Book of the Year και Virgin Books Newcomer of the Year, ενώ ετοιμάζεται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη.

Τα βιβλία του Κόλφερ έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 1,6 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στην Αγγλία. Από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν πέντε βιβλία και ένα κόμικς με τις περιπέτειες του Αρτέμη Φάουλ, το μυθιστόρημα ΟΙ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΤΑΔΙΩΚΤΕΣ, καθώς και άλλα τρία βιβλία του για μικρότερους αναγνώστες.
___________________________________________________
Όουεν Κόλφερ: "Γραφείο Ερευνών Φώτη Φεγγάρη" - μετάφραση: Φωτεινή Μοσχή

ISBN 978-960-453-655-9 - Σελ. 320 - τιμή 13,30 ευρώ - σειρά: Μικρή Πυξίδα (από 12 ετών) - έκδοση Νοεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...