Ο Λεβαντίνος

[ παρουσίαση ]

Συρία, 1970. Τρία χρόνια μετά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών, ο Μάικλ Χάουελ δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για την πολιτική, πέρα απ’ όσο εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά του συμφέροντα. Γεννημένος Λεβαντίνος, είναι γονιδιακά προικισμένος να επιβιώνει σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Από την οικογένειά του έχει κληρονομήσει κερδοφόρες επιχειρήσεις σκορπισμένες σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, ενώ δίπλα του έχει μια Ιταλίδα ερωμένη που του παραστέκεται και ως γραμματέας.

Η ζωή είναι λοιπόν γλυκιά για τον Χάουελ μέχρι που, ένα βράδυ στη Δαμασκό, ανακαλύπτει ότι το εργοστάσιό του έχει μετατραπεί σε βάση μιας τρομοκρατικής παλαιστινιακής οργάνωσης, που οργανώνει ένα μεγάλης κλίμακας χτύπημα στο Ισραήλ. Χωρίς να το περιμένει, ο Χάουελ βρίσκεται μπλεγμένος μέχρι το λαιμό, χωρίς καμία εμφανή διέξοδο…

Για το βιβλίο αυτό, που δυστυχώς η θεματολογία του παραμένει επίκαιρη ακόμη και σήμερα, ο Άμπλερ τιμήθηκε το 1972 με το Χρυσό Στιλέτο, το βραβείο της Ένωσης Συγγραφέων Μυστηρίου. Το βιβλίο συνοδεύεται από ιστορικό επίμετρο αναφορικά με την εποχή και τον τόπο όπου διαδραματίζεται.
_________________________________
Eric Ambler: "Ο Λεβαντίνος"


ISBN
978-960-89494-1-6 - σελ. 384 - τιμή 15,99 ευρώ - έκδοση Απριλίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...