Κλειστόν λόγω μελαγχολίας

[ παρουσίαση ]

Μια σύγχρονη μικρή πόλη, πολλές ανθρώπινες ιστορίες, που σελίδα τη σελίδα «γράφουν» το μυθιστόρημα της ζωής. Είναι το «Κλειστόν λόγω μελαγχολίας».

Οι ήρωες του βιβλίου είναι άνθρωποι μελαγχολικοί και ανικανοποίητοι, τρυφεροί και σκληροί, τραυματισμένοι από την πλήξη και τη μίζερη ζωή τους στη μικρή τους πόλη. Άλλοτε ανιδιοτελείς και άλλοτε υστερόβουλοι, βιώνουν τις αντιφάσεις της ύπαρξης. Επιζητούν όλοι την ευτυχία, όπως ο καθένας την αντιλαμβάνεται, αλλά βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μελαγχολική διαπίστωση της συνειδητοποίησης ότι η καθημερινότητα μας φθείρει.

Κι έτσι, επιχειρούν να αποδράσουν από το σπίτι τους, από την πλήξη τους, από κάθε λογής μιζέρια, για να κλειστούν εντέλει, ανικανοποίητοι, ματαιωμένοι, στον εαυτό τους. Ανθρώπινοι χαρακτήρες που σπατάλησαν τη ζωή τους και βουλιάζουν στην ασημαντότητα και στην αυτοματαίωσή τους.

Το «Κλειστόν λόγω μελαγχολίας» είναι ένα μυθιστόρημα με 22 εκδόσεις - 40.000 και πλέον αντιτύπων από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε, το 1999, από τις εκδόσεις «Κέδρος».

Εξαντλημένο πλέον, επανεκδίδεται με καινούργια επιμέλεια, από τα «Ελληνικά Γράμματα».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κώστας Μουρσελάς γεννήθηκε στον Πειραιά. Για χρόνια σπούδαζε βιολί, το οποίο διέκοψε όταν άρχισε να τον θέλγει το θέατρο. Εγκατέλειψε τη δικηγορία κι εργάστηκε ως δημόσιος υπάλληλος μέχρι το 1969, οπότε και απολύθηκε από τη χούντα. Έκτοτε αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στη συγγραφή: θέατρο, τηλεόραση, σενάριο, δημοσιογραφία, δοκίμιο και πεζογραφία.

Έργα του έχουν παρουσιαστεί από πολλούς θιάσους. Στο πλατύ κοινό έγινε γνωστός κυρίως από την περίφημη σατιρική σειρά Εκείνος και...Εκείνος . Τα Βαμμένα κόκκινα μαλλιά , που κυκλοφόρησαν πρώτη φορά το 1989 (εκδ. "Κέδρος"), μεταφράστηκαν στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα τουρκικά και τα εβραϊκά.
____________________________________

Κώστας Μουρσελάς: "Κλειστόν λόγω μελαγχολίας"

ISBN 978-960-19-0612-6 - σελ. 368 - τιμή 16,92 ευρώ - έκδοση 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...