Μυστική Γερμανία

Η απόκρυφη σταυροφορία ενάντια στον Αδόλφο Χίτλερ, ο Κλάους φον Στάουφενμπεργκ και η Επιχείρηση Βαλκυρία σε ένα βιβλίο αποκάλυψη.

Τον Ιούλιο του 1944 ένα δίχτυ συνωμοσίας εξυφαινόταν στην Γερμανία του Χίτλερ. Μια οργάνωση αποφασισμένων αξιωματικών, με κύριο εκφραστή και εκτελεστικό όργανο τον Κλάους φον Στάουφενμπεργκ και υπό το όνομα "Μυστική Γερμανία", προσπαθούν να εξοντώσουν τον Αδόλφο Χίτλερ. Ήταν η 43η απόπειρα δολοφονίας ενάντια στον Χίτλερ και η μοναδική που έφτασε τόσο κοντά στην επιτυχία.

Οι Michael Baigent και Richard Leigh, οι συγγραφείς του περίφημου "Το ’γιο Αίμα και το ’γιο Γκράαλ" (που ενέπνευσε μεταξύ των άλλων και τον "Κώδικα Ντα Βίντσι") και best-sellers όπως "Τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας" και "The Messianic Legacy", επιχειρούν να ανασυνθέσουν τα γεγονότα της απόπειρας δολοφονίας κατά του Χίτλερ και να αποκαλύψουν το απόκρυφο υπόβαθρο πίσω από την οργάνωση "Μυστική Γερμανία".

Το κεντρικό πρόσωπο της οργάνωσης, ο ακρωτηριασμένος αλλά χαρισματικός Κλάους φον Στάουφενμπεργκ, η ζωή του, η μαθητεία του κοντά στον περίφημο ποιητή Στέφαν Γκεόργκε, οι σχέσεις του με απόκρυφες οργανώσεις και αδελφότητες, η συνωμοσία που οδήγησε στην παραλίγο επιτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Χίτλερ, ο ρόλος που έπαιξαν γνωστοί αξιωματούχοι του Γ' Ράιχ και της Wehrmacht, η επιχείρηση Βαλκυρία που θα παρέδιδε την εξουσία του Γ' Ράιχ στους συνωμότες, η αποτυχία και το οδυνηρό τέλος τους, όλα ξετυλίγονται και τεκμηριώνονται από τους διάσημους ερευνητές-συγγραφείς, που αναζητούν την αλήθεια πίσω από τα γεγονότα.
________________________________
Michael Baigent , Richard Leigh: "Μυστική Γερμανία" - μετάφραση: Γιώργος Ψαρουλάκης

ISBN 978-960-306-610-1 - σελ. 472 - τιμή 24,80 ευρώ - έκδοση Οκτωβρίου 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...