Ημιτελής εκτέλεση

[ παρουσίαση ]

Ο Ιάσονας Ανδρέου, μουσικός συμφωνικής ορχήστρας, εκτός από τα έργα των μεγάλων συνθετών λατρεύει και τις αντίκες. Όταν στο πιο πρόσφατο απόκτημά του, ένα πολύτιμο επιτραπέζιο ρολόι του 18ου αιώνα, ανακαλύπτει τυχαία μια παρτιτούρα του Μότσαρτ συνοδευόμενη από μια μυστηριώδη επιστολή με την υπογραφή του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, αντιλαμβάνεται ότι κρατά στα χέρια του μια υπέροχη μουσική σύνθεση. Αυτό που δεν μπορεί να υποψιαστεί είναι πως κινδυνεύει η ζωή του, γιατί άθελά του έχει φέρει στο φως ένα εντυπωσιακό μυστικό αιώνων, που κάποιοι θεωρούν πως πρέπει να μείνει κρυφό. Στην ίδια θέση βρίσκεται και η Δέσποινα, η μόνη γυναίκα που αγάπησε, που ακριβώς εκείνη την περίοδο εμφανίζεται ξανά, για να αναζωπυρώσει ένα μεγάλο έρωτα.

Οι πρωταγωνιστές μπαίνουν στο στόχαστρο μιας μυστικιστικής δαιδαλώδους σέκτας που τους καταδιώκει, ενώ εκείνοι προσπαθούν να γλιτώσουν ταξιδεύοντας στην Ευρώπη. Πασχίζουν να μείνουν ζωντανοί και παράλληλα να διαφυλάξουν το απίστευτο εύρημά τους. Η αλήθεια, ωστόσο, που αναπόφευκτα αποκαλύπτεται κάποια στιγμή, δημιουργεί αμφιβολίες για την αγάπη τους και τους φέρνει ενώπιον δραματικών αποκαλύψεων.

«Ο αέρας τού φάνηκε σαν μια αναπάντεχη αύρα ανακούφισης. Στο μυαλό του στροβιλίζονταν όλες οι εικόνες. Η Δέσποινα ολοζώντανη μπροστά του και ταυτόχρονα η μεγάλη ανακάλυψη. Ένιωθε μπερδεμένος και ταυτόχρονα ανεξήγητα φοβισμένος. Κι ήταν παράξενο, αλλά κάτι μέσα του τον έκανε να πιστεύει με βεβαιότητα πως το ρέκβιεμ ήταν πια ένα κομμάτι της δικής του ζωής και θα τον επηρέαζε αποφασιστικά με έναν ακόμη ακαθόριστο τρόπο, ανατρέποντας τα πάντα. Ακόμη και τη στιγμή που πρωτοδιάβασε την επιστολή του Μπαχ, αλλά και την αλησμόνητη μοναδική φορά που έπαιξε τις σαράντα μία νότες, όλα ήταν πιο ξεκάθαρα. Θα αφιερωνόταν στη μουσική αυτή με όποιο τρόπο χρειαζόταν για να γίνει κτήμα της ανθρωπότητας η απίστευτη αίσθηση που δημιουργούσε το απόκοσμο άκουσμά της.»

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χρήστος Θ. Παπαδημητρίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δίκαιο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (ULB), από το οποίο απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους και ανακηρύχθηκε Διδάκτορας Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Από το 1996 ασχολείται επαγγελματικά με τη δικηγορία, ενώ από το 2007 είναι επιστημονικός συνεργάτης και εντεταλμένος διδασκαλίας του Πανεπιστημίου Paris Nord (Paris XIII). Γνωρίζει άπταιστα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά.

Έχει συγγράψει το ιστορικό μυθιστόρημα «Το τέλος του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ – Απόδραση από τη ναζιστική Γερμανία», το νομικό σύγγραμμα «Η επιρροή του Κοινοτικού Δικαίου στη δικαστική προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων» και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από πενήντα μελέτες και επιστημονικά άρθρα σε έγκριτα νομικά περιοδικά.

Είναι παντρεμένος με τη Δέσποινα Κατσούλη και έχουν δύο παιδιά.
___________________________________________
Χρήστος Θ. Παπαδημητρίου: "Ημιτελής εκτέλεση"

ISBN 978-960-14-2031-8 - σελ. 247 - τιμή 15,00 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...