Όταν ο Θεός πεθαίνει - Μια συζήτηση

[ παρουσίαση ]

Πρόκειται για μια συνάντηση προσωπικής αγωνίας καμωμένη από απαντήσεις που δίνει ο Αλέξανδρος Κατσιάρας σε ερωτήσεις της Μάρως Βαμβουνάκη. Για την ύπαρξη, τη σχέση, το όρια ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, τον έρωτα και τον Άλλο, τον Ξένο, την ετερότητα και την κοινωνία, την Εκκλησία, τον Θεό που μας γυρεύει, τον Θεό που σκοτώνουμε, το "κάτι" που μας κάνει όντως να είμαστε. Για εκείνους που λένε Ναι και είναι Όχι, για εκείνους που λένε Όχι και είναι πιο κοντά στο Ναι, για εκείνους που δεν ικανοποιούνται με το να μένουν χλιαροί, για εκείνους που περιμένουν...

Μια κουβέντα αφαιρέσεων και ανατροπών, εφόσον το αληθινό δεν έχει ανάγκη τη δική του προβολή ούτε τη δική μας συνηγορία. Εφόσον ο ζωντανός Θεός, για ν' αναστηθεί στον καθένα, πάντοτε περιμένει να πεθάνουν οι θεοί, ο θεός που φανταστήκαμε, τα είδωλα, και -το πιο επώδυνο- το είδωλο των ειδώλων: το Εγώ.

Διαβάστε επίσης της ιδίας: "Χορός μεταμφιεσμένων" , "Το χρονικό μιας μοιχείας" , "Αυτή η σκάλα δεν κατεβαίνει" , "Το φάντασμα της αξόδευτης αγάπης" , "Ο παλιάτσος και η Άνιμα"

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Η Μάρω Βαμβουνάκη είναι πεζογράφος. Γεννήθηκε στα Χανιά. Σπούδασε Νομική και Ψυχολογία. Από το 1972 και για έντεκα χρόνια έζησε στη Ρόδο όπου εργάσθηκε ως συμβολαιογράφος. Σήμερα ζει στην Αθήνα.

Ο Αλέξανδρος Κατσιάρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην επαρχία Ιθώμης Μεσσηνίας. Σπούδασε Θεολογία, Φιλολογία, Ποιμαντική και Συμβουλευτική Ψυχολογία.
________________________________________
Μάρω Βαμβουνάκη - Αλέξανδρος Κατσιάρας: "Όταν ο Θεός πεθαίνει - Μια συζήτηση"

ISBN: 960-527-440-Χ - σελ. 706 - τιμή 27,13 ευρώ - έκδοση Μαρτίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...