Πάνος Γεραμάνης - Σε δρόμους λαϊκούς

[ παρουσίαση ]

Ο Πάνος Γεραμάνης υπήρξε πολυσήμαντος και δημιουργικός δημοσιο­γράφος στο περιβάλλον των συγκροτημάτων Τύπου. Με συνέπεια και ευθύνη υποστήριξε στην καριέρα του τα κοινωνικά δικαιώματα. Ήταν λάτρης της ταβέρνας και της καλής παρέας, απολαμβάνοντας τη φιλία πολλών ανθρώπων.

Υπήρξε επιπλέον ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην προβολή του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού. Ανέσυρε από τη λήθη τη χρυσή εποχή του ’50 και του ’60. Επανέφερε στο προσκήνιο τους θρύλους της λαϊκής μουσικής, στιχουργούς, συνθέτες, ερμηνευτές και οργανοπαίκτες, ξεσκόνισε παλιούς δίσκους 78 και 45 στροφών, αναζωογόνησε την υπνώτουσα μνήμη μας, ανατροφοδότησε τις αισθήσεις μας, πλούτισε τα αισθήματά μας.

Οι εκπομπές του στο ραδιόφωνο έγιναν καταφύγιο της νοσταλγίας και της αγάπης μας για έναν κόσμο που όλοι λατρέψαμε.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Βασίλης Καρδάσης γεννήθηκε στη Δημητσάνα το 1956 και είναι ιστορικός, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Οι μελέτες του, δημοσιευμένες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναφέρονται σε ζητήματα της νεώ-τερης οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας.

Επιπλέον λατρεύει το ποδόσφαιρο και το λαϊκό τραγούδι. Έτσι στα έργα του ανήκουν και δημοσιεύσεις για πηγές της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η αγάπη και η ανάμνηση των ραδιοφωνικών εκπομπών του Πάνου Γεραμάνη, αλλά προπάντων η μετέπειτα αλληλο-εκτίμηση με τη Ναυσικά και τους φίλους του, τον έκαναν να γράψει αυτή τη βιογραφία.
____________________________________________
Βασίλης Καρδάσης: "Πάνος Γεραμάνης - Σε δρόμους λαϊκούς"

ISBN 978-960-422-859-1 - σελ. 248 - τιμή 18,90 ευρώ - έκδοση 2010 (Περιέχει συλλεκτικό cd και πλούσιο φωτογραφικό υλικό)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...