Θεανώ, η λύκαινα της Πόλης

[ παρουσίαση ]

Κωνσταντινούπολη… Ιστανμπούλ…Βασιλεύουσα… Με όποιο όνομα κι αν την πεις, μία είναι η Πόλη· μαγική, μοναδική, υπέροχη, βαφτισμένη στα μυστήρια της Ανατολής!

Στον τόπο αυτό γεννιέται η Θεανώ. Μια κοπέλα που κουβαλάει μέσα της κάτι από τη μαγεία της Πόλης και κάτι από το ανυπότακτο πνεύμα της. Η Θεανώ θα μεγαλώσει, θ' αγαπήσει και θα παντρευτεί. Τη νύχτα της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, θα βρεθεί μέσα στη δίνη των Σεπτεμβριανών. Μια μαύρη σελίδα στην Ιστορία των Ελλήνων της Πόλης γράφεται με το αίμα πολλών. Θύμα της αγριότητας των Τούρκων και η Θεανώ. Όταν θα συνέλθει, τίποτε δε θα είναι πια όπως παλιά.

Μια λύκαινα θα γεννηθεί εκείνο το βράδυ και όποιος από δω κι εμπρός την πλησιάσει για να της κάνει κακό, θα γίνει κομμάτια από τα κοφτερά της δόντια. Δέκα χρόνια μετά, η Θεανώ θα ζήσει τον εφιάλτη της απέλασης στην Ελλάδα και τον πόνο του ξεριζωμού, και θα έρθει αντιμέτωπη με το ρατσισμό και την καχυποψία. Η λύκαινα θα ξυπνήσει και πάλι, και όσοι έφταιξαν θα πληρώσουν ακριβά. Ή μήπως θα πληρώσουν και αθώοι;

Μια ιστορία για μια γυναίκα που βίωσε την αγάπη και το μίσος, κι έγινε αγρίμι για χάρη των αγαπημένων της.

Διαβάστε επίσης της ιδίας (με αναλυτικό βιογραφικό και video παρουσίαση):

"Έρωτας σαν βροχή" , "Το τελευταίο τσιγάρο" , "Βαλς με δώδεκα Θεούς" , "Η άλλη πλευρά του νομίσματος "Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι"

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Λένα Μαντά γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αλλά ήρθε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία. Σπούδασε νηπιαγωγός χωρίς ποτέ να θελήσει να ασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Για τρία χρόνια είχε δικό της θίασο κουκλοθέατρου, με έργα δικής της συγγραφής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε τοπικές εφημερίδες και για δύο χρόνια διετέλεσε διευθύντρια προγράμματος σε ραδιοφωνικό σταθμό των βορείων προαστίων.

Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και μένει μόνιμα στο Καπανδρίτι.

Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της «Βαλς με δώδεκα Θεούς», «Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι», του οποίου οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 110.000 αντίτυπα τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας, και το «Η άλλη πλευρά του νομίσματος».

Για απευθείας επικοινωνία με τη συγγραφέα μπορείτε να επισκεφθείτε το προσωπικό της ιστολόγιο [blog]: http://mantapsichogios.blogspot.com
_______________________________________
Λένα Μαντά: "Θεανώ, η λύκαινα της Πόλης"

ISBN 978-960-453-022-9 - Σελίδες 496 - τιμή 19,00 ευρώ - 26η έκδοση (Ιανουάριος 2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...