Εγώ η Αλίκη μια φορά κι έναν καιρό

[ παρουσίαση ]

Η Αλίκη Λίντελ Χάργκριβς θα μείνει πάντα στην ιστορία ως το κορίτσι που γλιστρώντας μέσα από την κουνελότρυπα έζησε ένα άγριο και πολυαγαπημένο παραμύθι με θεότρελους ήρωες. Ο συγγραφέας του παραμυθιού, ένας ντροπαλός, λιγάκι τραυλός καθηγητής της Οξφόρδης, δεν έκανε την Αλίκη απλώς αθάνατη – της άλλαξε τη ζωή για πάντα. Αλλά ακόμα κι εκείνος δεν μπορεί να σταματήσει τον χρόνο, όσο κι αν το θέλει.

Στα μάτια του αναγνώστη ξεδιπλώνεται ένα συναρπαστικό μωσαϊκό, η πραγματική ζωή της λογοτεχνικής ηρωίδας: λαμπροί χοροί, βασιλικά ειδύλλια, έντονα πάθη, πόλεμος και τραγωδία. Νεαρή ερωτευμένη γυναίκα, σύζυγος, μητέρα, χήρα, η Αλίκη, αποφασιστική και ατρόμητη όπως το λογοτεχνικό της άλτερ έγκο, ανακαλύπτει πως η ζωή πέρα από την κουνελότρυπα είναι ένα εντυπωσιακό ταξίδι.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Το όνομα Μέλανι Μπέντζαμιν είναι το ψευδώνυμο της Μέλανι Χάουζερ, η οποία έχει γράψει δύο σύγχρονα μυθιστορήματα. Είναι γεννημένη στην Ιντιανάπολη των ΗΠΑ και από παιδάκι ακόμη υπήρξε μανιώδης αναγνώστρια.

Το «Εγώ η Αλίκη, μια φορά κι έναν καιρό» είναι το πρώτο της ιστορικό μυθιστόρημα και ταυτόχρονα το πρώτο με αυτό το όνομα.

Η Μέλανι Μπέντζαμιν ζει στο Σικάγο, όπου γράφει το επόμενο ιστορικό μυθιστόρημά της.
________________________________________________
Μέλανι Μπέντζαμιν: "Εγώ η Αλίκη μια φορά κι έναν καιρό" - Μετάφραση: Βασίλης Μανουσάκης

ISBN 978-960-455-781-3 - σελ. 408 - τιμή 19,00 ευρώ - έκδοση Μαρτίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...